Stefan Ristić verjame v svoj razvoj v Škofji Loki

Rubrika: Liga Nova KBM

LTH Castings v začetku avgusta sestavlja zadnje koščke svoje igralske sestavljanke za prihajajočo sezono 2022/23, ko se bo v Škofji Loki znova igrala prvoligaška košarka. Za Ulitkarje bo še naprej nastopal tudi 20-letni Stefan Ristić.

»Cilja sta, da se z ekipo vrnemo med elito in da visoko posežemo tudi z mladinsko ekipo,« so bile besede Stefana Ristića (207 cm, 2002), ko je lansko poletje podpisal pogodbo z LTH Castingsom. Oba cilja sta bila uresničena, velik delež je k temu prispeval tudi košarkar sam. »Minula sezona je bila izjemno uspešna. Članska ekipa bo spet igrala med elito, kar pomeni, da bodo v Škofjo Loko prišle tudi ekipe, ki igrajo v ligah ABA in ABA 2. V mladinski kategoriji smo končali kot tretji, kar ni majhna stvar, pa čeprav bi mogoče lahko posegli tudi višje,« se lanske sezone spominja Ristić.

Košarkar iz Bosne in Hercegovine je v 2. SKL na tekmo v povprečju na parketu prebil 15 minut, v tem času pa dosegal po 4,8 točke in 3,8 skoka. Skozi sezono je lepo napredoval, o čemer priča podatek, da je na obeh finalnih tekmah presegel mejo 10 doseženih točk in 4 skokov. »V Škofji Loki se počutim zelo domače. Tako soigralci kot tudi ostalo klubsko osebje so me zelo dobro sprejeli. Užitek je delati in napredovati v taki sredini,« v svoj razvoj na Gorenjskem verjamem Ristić, ki dodaja: »Dokaz, da se v klubu dela dobro, so tudi uspehi mlajših kategorij in nenazadnje vpoklici igralcev na reprezentančne akcije.«

V Ligi Nova KBM se bo Stefan Ristić pod obroči boril s precej izkušenejšimi igralci. »Tudi naša ekipa bo imela svoje prednosti. Z energijo in motiviranostjo bomo ob pomoči nekaterih izkušenih igralcev dali vse od sebe, da obstanemo med elito oz. ob priložnosti posežemo tudi višje.«

Ristić je že osmi igralec, ki je v lanski sezoni z LTH Castingsom osvojil naslov prvaka 2. SKL in bo hkrati za Škofjeločane nastopal tudi v novi sezoni. Pred njim so nadaljnjo zvestobo klubu obljubili Luka Grum, Dominik Vršnik, Boris Bošnjak, Rade Rodić, Matej Čibej, Nace Frelih in Tilen Jugovic, nova člana ekipe pa sta povratnik Dejan Milašinović in Siniša Bilić.

Foto: Igor Marinšek