Stavrov s Primorci podpisal dolgoročno pogodbo, Gorbachov odhaja!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Člansko moštvo Sixt Primorske in ekipa U19 Koš Primorske sta v svoje vrste dodali novega košarkarja. Na Obalo se seli nadarjeni 17-letni slovenski reprezentant mlajših selekcij Andrej Stavrov (196 cm, 2001). Visokorasli branilec je s Koprčani sklenil štiriletno sodelovanje.

Stavrov je prve košarkarske korake napravil v Stražišču, v zadnjih treh sezonah pa kot posojeni košarkar nastopal tudi v selekcijah kranjskega Triglava. V dresu slednjega se je s selekcijo U19 prebil do bronaste medalje, potem ko je v malem finalu ugnal ravno svojo bodočo ekipo. Za moštvo ECE Triglav je igral tudi v članski drugoligaški konkurenci, povprečno pa v slabih 18 minutah na tekmo dosegal po 9,7 točke.

Po nastopu na Slovenia Ballu, neuradnem evropskem prvenstvu za reprezentance do 14 let je v tem poletju znova okusil igranje v izbrani vrsti. S Slovenijo je kot leto dni mlajši košarkar nastopil na nedavnem evropskem prvenstvu do 18 let v Skopju in si s soigralci priboril izvrstno drugo mesto ter s tem napredovanje v divizijo A. Na šestih tekmah je v povprečju v 14 minutah dosegal 5,2 točke, 2,5 skoka ter podajo in blokado na tekmo.

Klub iz Kopra je obenem v fazi sporazumne prekinitve sodelovanja z branilcem Maksimom Gorbachovom, ki klub zapušča na lastno željo.

Matej Avanzo, direktor Sixt Primorske:
“V klubu smo si ob Gregorju Glasu iz rodu igralcev, rojenih leta 2001, že dlje časa želeli tudi Andreja Stavrova. Redko se zgodi, da prav celotna klubska stroka soglasno podpre prihod posameznega košarkarja, prav to pa se je pripetilo pri Stavrovu. Nanj zelo resno računamo na dolgi rok, zato smo z njim podpisali štiriletno pogodbo, vse z željo, da ga v tem obdobju iz talentiranega igralca razvijemo v enega od nosilcev igre v našem članskem moštvu, jasno, z željo, da bi nato lahko igral tudi na najvišji ravni.”

Andrej Stavrov, novi košarkar Sixt Primorske in Koš Primorske:
“Za odhod na Obalo so me prepričali vrhunski pogoji za delo ter dobri trenerji in soigralci, od katerih se lahko še veliko naučim. Želim si, da bi v svoji igri čim bolj napredoval. Zavedam se, da me čaka trdo delo, s katerim bi si rad že v novi sezoni izboril tudi priložnost v članski ekipi.”