Stavrov in Klobučar v članski ekipi Krke

Rubrika: ABA Liga

Z igrami v dresu Košarkarskega kluba Krka so številni mladi igralci opozorili nase in naredili velik korak naprej v svojih karierah. Veseli in ponosni smo, da bosta v novi sezoni dres našega kluba nosila tudi mladi reprezentant branilec Andrej Stavrov (200 cm, 2001) in mladinski reprezentant krilo Jaka Klobučar (201 cm, 2003).

»Gre za dva zelo nadarjena mlada reprezentanta, ki bosta v prihodnjih letih nosilca v našem klubu. Veseli me, da smo z njima podpisali večletne pogodbe in s tem dobili možnost, da razvijamo mlade slovenske košarkarje,« je ob podpisu sodelovanja dejal Jure Balažić, direktor KK Krka.

Andrej Stavrov je začel z igranjem košarke v Stražišču, potem pa je kot posojen košarkar nastopal v selekcijah kranjskega Triglava. Z mladinci Triglava je osvojil bronasto kolajno v sezoni 2017/2018. V dresu Slovenije se je najprej preizkusil na turnirju Slovenia Ballu, neuradnem evropskem prvenstvu za reprezentance do 14 let. Na evropskem prvenstvu leta 2018 je bil najmlajši član mladinske reprezentance. Mladincem je pomagal nazaj v A divizijo, leta 2019 pa z njimi na evropskem prvenstvu osvojil bronasto kolajno. Član reprezentance je bil tudi letošnje poletje. Z izbrano vrsto U20 je na t.i. turnirju European Challengerju osvojil zlato odličje. Stavrov je na tekmovanju v Grčiji v dresu Slovenije beležil po 10 točk, dve podaji in 2.2 skoka. Stavrov prihaja v Novo mesto iz kranjskega Triglava, kjer je bil s 15.8 doseženimi točkami tudi vodilni strelec moštva v Ligi NKBM.

»Vesel sem  in hkrati ponosen, da bom lahko v prihodnjih sezonah nosil dres Košarkarskega kluba Krka. Nestrpno že čakam novo sezono ter snidenja z novimi soigralci. Verjamem da lahko s skupinsko igro, pozitivno energijo ter seveda podporo navijačev dosežemo zelo lepe rezultate,« se selitve v Novo mesto veselil Andrej Stavrov.

Jaka Klobučar je otrok našega kluba, kjer je igral v vseh mlajših selekcijah. V lanski sezoni smo ga posodili k sosedom KK Troti, kjer je dobro izkoristil minute v svoji prvi članski sezoni v karieri. S 14.3 točkami na tekmo je bil vodilni strelec Trotov, ki so prišli do polfinala 2. SKL. Klobučar je v lanski sezoni z mladinci Krke osvojil naslov državnega podprvaka. V teh dneh je v Turčiji, kjer ga jutri, v torek, čaka prva tekma z mladinci Slovenije na turnirju European Challenger, zavoljo COVID-19 prilagojeni obliki evropskih prvenstev. Klobučar je pred dvema letoma s kadeti že igral na evropskem prvenstvu v Italiji.

»Vesel sem, da bom lahko naslednja štiri leta sodeloval z mojim domačim klubom. Od nekdaj so mi bile sanje igrati za KK Krka, saj že od malih nog spremljam tekme tega kluba. KK Krka je en iz med najboljših dveh klubov v Sloveniji, tako mi ta sklenitev pogodbe dokazuje, da dobro delam in, da sem na pravi poti. Ob tej priložnosti pa bi se rad zahvalil svojima staršema, ki sta me vedno podpirala pri mojih odločitvah, kot tudi pri tej,« je povedal Jaka Klobučar.