STAVE V SLOVENSKI KOŠARKI: Grosupeljčani s prstom pokazali na tekmo proti Medvodam

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V 8. krogu 2. SKL so Medvode s 87:67 slavile v Grosupljem, domačini pa so bili nezadovoljni s sojenjem. Na kzs.si preberemo tudi tole: kapetan  domače ekipe je v zapisniku v skladu z določbami Uradnih košarkarskih pravil igre podpisal zapisnik in najavil pritožbo na registracijo tekme. Uradni predstavnik domače ekipe v poročilo o tekmi kot razlog za vložitev pritožbe zapisal: “Iz zapisnika je razvidno razmerje prekrškov in ostalih napak. Pritožbi bomo priložili video gradivo in podali prijavo na sum vpletenosti športnih stav”. Tehnični komisar je v odgovoru na navedbe uradnega predstavnika zapisal, da materialne kršitve pravil ni bilo.

Grosupeljčani so spomnili, da sta njihova oba visoka igralca do 15. minute zbrala po štiri osebne napake. Razmerje prostih metov je bilo 6:23, osebnih napak pa 27:14.

Sodila sta Domen Krajnc (Limbuš) in Jure Letonje (Velenje).

Dogajanje na tekmi:
Tehnična napaka dosojena igralcu ŠIMOVIĆ T.
 (KK Grosuplje) zaradi nešportnega vedenja – omalovaževanje opozorila sodnikov (UKPI, 36.3.1/a).
Tehnična napaka dosojena igralcu SAVIČ R. (KK Grosuplje) zaradi nešportnega vedenja – nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.1/c).
Tehnična napaka dosojena trenerju HOJČ P. (KK Grosuplje) zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev –  nespoštljiva komunikacija s sodnikom (UKPI, 36.3.2/a).

Sklepi:
1. KK GROSUPLJE se zaradi dosojene tehnične napake igralcu Šimović zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 60,00 EUR.
2. KK GROSUPLJE se zaradi dosojene tehnične napake igralcu Savić zaradi nešportnega vedenja  kaznuje s kaznijo 60,00 EUR.
3. KK GROSUPLJE se zaradi dosojene tehnične napake trenerju Hojč zaradi nešportnega vedenja spremljevalcev kaznuje s kaznijo 120,00 EUR.
4. KK GROSULJE mora posredovati pisno pritožbo v skladu z določili 109., 110. in 111. člena Tekmovalnih propozicij poslati po elektronski pošti v roku 48 u po odigrani tekmi (ponedeljek, 26. 11. 2018 do 19.08 ure) in priložiti potrdilo o vplačilu pritožbene takse.