Srečno, Slovenija! Danes 13.30 proti Venezueli, prenos na Šport TV-ju

Rubrika: Reprezentanca
S petkovimi tekmami se na Filipinih, Japonski in v Indoneziji začenja 19. svetovno košarkarsko prvenstvo. Slovence uvodna tekma čaka v soboto.

V Okinava Areni se bodo ob 13.30 uri po slovenskem času pomerili z Venezuelo. Neposredni prenos tekem slovenske reprezentance na Šport TV, vse ostale tekme prvenstva na Sportklubu.

SVETOVNO PRVENSTVO 2023

SKUPINA F, 1. kolo

Sobota, 26. avgust 2023

Okinava – Okinava Arena, ob 13.30 po slovenskem času

SLOVENIJA : VENEZUELA – prenos na Šport TV

Drugi dan 19. izvedbe svetovnega košarkarskega prvenstva bo prvo tekmo dočakala tudi slovenska reprezentanca. Natanko 41. dan od začetka priprav bo prvi tekmec #mojtim v Okinavi izbrana vrsta Venezuele.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

VSE O REPREZENTANCI SLOVENIJE NA SP

Reprezentanca Venezuele velja za eno bolj izkušenih ter predvsem izjemno bojevitih reprezentanc. V podobni zasedbi igra že kar nekaj let, na svetovno prvenstvo pa se je uvrstila petič v zgodovini in drugič zapored. V pripravljalnem obdobju je v najmočnejši zasedbi odigrala šest tekem in proti močnim tekmecem vse izgubila. Ugnali so jo Argentina, Španija, Francija, Avstralija, Južni Sudan in Brazilija.

Slovenija in Venezuela sta doslej odigrali tri medsebojne dvoboje in vsi so pripadli slovenskim košarkarjem. Nazadnje sta se reprezentanci v precej podobnih zasedbah pred dvema letoma srečali na olimpijskih kvalifikacijah v Kaunasu. Za zmago #mojtim 98:70 je Luka Dončić vpisal 23 točk, 9 skokov in 13 asistenc, Mike Tobey pa 27 točk in 12 skokov.

VSE O REPREZENTANCI VENEZUELE NA SP

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
” Veliko časa smo s fanti preživeli skupaj in vsi komaj čakamo, da se prvenstvo začne. Na prvenstvu ni slabih ekip in tudi reprezentanca Venezuele na Japonsko ni prispela na turistični izlet, temveč si prav gotovo želi pustiti pečat na tem turnirju. Naša naloga bo, da odigrano tekmo po svojih najboljših močeh in upravičimo vlogo favorita. Kot vedno trdim, da bo ključ do uspeha kolektivna igra in maksimalna borbenost in požrtvovalnost. Držati moramo skupaj in igrati košarko na način, ki smo si ga zamislili in nam lahko prinese dober rezultat.”
Zoran Dragić, slovenski reprezentant:
”Reprezentanco Venezuele poznamo, saj smo se z njimi pred dvema letoma srečali v olimpijskih kvalifikacijah. Gre za zelo borbeno in atletsko ekipo. Prve tekme na prvenstvu so vedno zelo nevarne. Vsekakor si želimo, da jo bomo dobro začeli, se s tem sprostili in zabeležili prvo zmago. Vemo od kje nam pretijo največje nevarnosti. Biti moramo zbrani in potrpežljivi ter igrati svojo igro, kot smo to prikazali na zadnji pripravljalni tekmi proti Japonski.”

#mojtim bo v soboto četrtič stopil na oder  turnirja najboljših reprezentanc na svetu. Prvič je Slovenija na svetovnem prvenstvu nastopila leta 2006 prav na Japonskem, 2010 je igrala v Turčiji, 2014 pa v Španiji.

V nedeljo bodo v Okinavi na sporedu tekme drugega dela skupine E, ki se v nadaljevanju prvenstva združi s slovensko skupino F. Slovence druga tekma čaka v ponedeljek, ko se bodo pomerili z Gruzijo, v sredo pa še z Zelenortskimi otoki. Tudi ti dve tekmi se bosta začeli ob 13.30 uri po slovenskem času.

SPLETNA STRAN SVETOVNEGA PRVENSTVA V KOŠARKI 2023