Srečno našim kadetom!

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Reprezentanca fantov do 16 let je že v Novem Sadu, kjer jo v petek ob 18.15 čaka obračun proti Izraelu. Poleg Izraela bodo tekmeci Slovencev Litovci in Črnogorci. Obračun med Slovenijo in Izraelom si lahko ogledate v prenosu na spletni in Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.


EP U16, prvi del, 1. krog, 10.8.
Slovenija – Izrael (18.15)

Slovenijo v petek ob 18.15 čaka prva tekma na evropskem prvenstvu za fante do 16 let. Reprezentanca je v Srbijo prispela v sredo, v četrtek pa bo opravila uradni trening in fotografiranje.

Izraelci so preteklo EP zaključili mesto za našo izbrano vrsto, ki je bila deseta.

Slovenci so v pripravljalnem obdobju odigrali deset srečanj, štirikrat so prišli do zmage, šestkrat pa izgubili. Dvakrat so ugnali Madžarsko, premagali pa so tudi Bosni in Hercegovino ter Italijo. Poraz so naši reprezentanci zadali košarkarji Srbije (2x), Bosne in Hercegovine, Švice, Nemčije in Francije.

Poleg Izraelcev bodo tekmeci Slovenije še Litvanci in Črnogoci. Vse tekme si bo moč ogledati na spletni in Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

Izjava pred tekmo proti Izraelu:
Dejan Gašparin, selektor reprezentance do 16 let:
Na prvenstvo potujemo po dobrem mesecu intenzivnih priprav. Fantje so pripravljeni in verjamem, da se bodo s srcem in glavo borili za svojo državo. Prvi nasprotnik je ekipa Izraela, ki igra čvrsto košarko z raznoliko obrambo. Kot vse izraelske ekipe so dobri v metu z razdalje, pod košem pa imajo tokrat tudi 214 cm visokega igralca. Zagotovo bomo rasli iz tekme v tekmo in naredili vse, da bomo v pravem trenutku v najboljši formi. Fantje si zaslužijo vso podporo in pozitivno energijo. Le, če bomo vsi stopili skupaj lahko dajemo svoj maksimum.