Srečno, evropske podprvakinje!

s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca deklet do 20 let bo v soboto, 7. julija, začela z nastopom na evropskem prvenstvu, ki ga gosti madžarski Sopron. V skupini A se bodo Slovenke srečale s Srbijo, Rusijo in Nemčijo ter si skušale priigrati čim boljše izhodišče pred izločilnimi boji.

EP DU20, 1. del, 1. krog, 7.7.
Slovenija – Srbija (17.30)

Slovenska reprezentanca do 20 let je v četrtek pripotovala na evropsko prvenstvo, ki bo med 7. in 15. julijem potekalo na Madžarskem. “Vožnja je hitro minila, saj je med dekleti in štabom vladalo zelo dobro vzdušje”, je dejal selektor Predrag Radović. Slovenke so v pripravljalnem obdobju odigrale osem tekem. Po uvodnih porazih proti Madžarski, so bila dekleta dvakrat uspešnejša od Hrvatic. Sledili so še porazi proti Portugalski, Italiji, Poljski in Švedski. Najboljša strelka v pripravljalnem obdobju je bila Zala Friškovec (11,6 točke na tekmo), ki je sicer izpustila zadnjo tekmo proti Švedski.

Videoprenos:

Prve tekmice Slovenk na EP 2018 bodo Srbkinje, ki so lansko evropsko prvenstvo zaključile kot devete. V nedeljo se bo reprezentanca srečala z Rusijo, v ponedeljek pa še z Nemčijo.

Vseh šestnajst ekip se uvrsti v izločilne boje. V sredo, 11. julija, bodo na sporedu tekme osmine finale.

Čeprav slovenska reprezentanca brani srebrno medaljo iz lanskega evropskega prvenstva, pa cilji ostajajo realni. “Gremo od tekme do tekme. Na igrišču nas morajo krasiti borbenost, želja, požrtvovalnost in homogenost. Ekipa mora ves čas delovati kot eno. Kaj nam bo to prineslo, pa bomo videli po koncu prvenstva”, je misli pred začetkom prvenstva sklenil selektor Radović.

Prenose vseh tekem na EP si boste lahko ogledali na www.kzs.si in Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

Predrag Radović, selektor reprezentance deklet do 20 let:
“Vsi že nestrpno pričakujemo začetek evropskega prvenstva. Danes popoldan nas čaka še zadnji uradni trening in fotografiranje. Na tekmo proti Srbiji smo dobro pripravljeni. Pozorni smo bili na vse detajle, hkrati pa se zavedamo, da je lahko katera izmed reprezentanc v pripravljalnem obdobju določene zadeve tudi skrivala. Pomembno je, da na parketu damo svoj maksimum in v vsakem trenutku kažemo borbenost in željo.”

Aneja Einfalt, kapetanka reprezentance deklet do 20 let:
Zadnji mesec smo izkoristile za čim boljšo pripravo na evropsko prvenstvo, tako na terenu kot izven. Vzdušje v ekipi je že od samega začetka dobro, saj se poznamo že iz prejšnjih reprezentančnih akcij. Za prvi del tekmovanja smo se dobro pripravili in si želimo prikazati čim boljše igre, na celotnem evropskem prvenstvu pa je naš cilj vsako tekmo dati vse od sebe ter hrabro in ponosno zastopati barve Slovenije.