Srbija v šoku!

Rubrika: Tuje reprezentance

Poraz z Argentino je šokiral srbsko košarkarsko javnost. Ta je več mesecev pričakovala svetovno prvenstvo na Kitajskem v upanju, da jih čaka najmanj medalja, mnogi pa so že odkrito zahtevali zlato. In kaj zdaj, ko je teh sanj konec in Srbiji ostane samo še boj od 5. do 8. mesta? Socialna omrežja so polna kritik selektorja Aleksandra Đorđevića, takšno javno mnenje pa potrjujejo tudi spletne ankete. Vsem medijem pa je skupno začudenje, saj je tudi med športnimi novinarji vladal konsenz, da edino ZDA lahko izločijo to reprezentanco.

Odzivi so, v skladu s splošno medijsko klimo v Srbiji, variirali med senzacionalizmom in, izjemoma, hladno objektivnostjo.

Kurir.rs

Odgovornost za poraz je prevzel trener Đorđević, največ odziva v javnosti pa je dobila novinarska konferenca Nemanje Bjelice, ki je po tekmo odkrito dejal, da je igral “kot drek”.

Blic.rs

Najbolj ošter do igralcev je bil po tekmi Milan Gurović, nekdanji košarkar, sedaj pa strokovni komentator, ki je na javni televiziji dejal, da bi moralo biti reprezentanco sram po takšni predstavi.

Zurnal.rs

Stefan Jović in Bogdan Bogdanović sta bila vidno razočarana nad izidom, kot glavnega krivca za poraz pa sta izpostavila obrambo in samo obrambo. Kapetan Miroslav Raduljica je dodal, da ne gre za nikakršno katastrofo, češ da so pač Argentinci zadevali koše, oni pa ne. Manj razumevajoči so bili mediji do Nikole Jokića, ki jim ni namenil nobene pozornosti – ne danes, ne kadarkoli v času prvenstva.

Kurir.rs

Zdaj, ko se je prah vsaj že nekoliko polegel, pa na naslovnice prihajajo že besede spodbude; od nekdanjih košarkarjev do navadnih navijačev. Veliko besed hvale leti na naslov Vasilija Mičića, ki mu je včeraj v Srbiji umrla mati, a je danes kljub temu igral, čemur se je poklonil tudi Bjelica in dejal, da obstajajo tudi pomembnejše stvari od košarke.