Srbija in Hrvaška v boju za Nakića

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Mario Nakić je bil nedvomno prvo imel zadnjega finalnega turnirja mladinske Evrolige. 17-letni desnoroki dvometraš je navdušil z vsestransko igro – 33 točk, osem skokov in štiri podaje v finalu proti srbski ekipi Mega Bemax. Tako, da je vzel lovoriko MVP-ja, zanj pa se je razplamtel boj med Srbijo in Hrvaško, ki bi ga radi videli v svoji sredini.

Začel v Srbiji

Marijo se je rodil leta 2001 v Beogradu materi Zorici (po rodu iz Srbije) in očetu Ivu (rojen na Reki, igral tudi za KK Krka, z njim leta 2000 državni prvak, danes sodelavec agencije BDA).

S košarko je začel v Srbiji, kjer je igral za mlajše selekcije Zemuna in Partizana, od sezone 2015/2016 pa je pod patronatom Reala, za katerega je letos debitiral tudi v članski vrsti.

Stanković potrdil odločitev

Kot poročajo srbski kolegi, naj bi se Nakić Junior že odločil, za katero reprezentanco bo nastopal. O tem pa ne želi še javno govoriti, je obelodanil Vladimir Stanković iz Koš Magazina.

Se pa je oglasil hrvaški selektor Veljko Mršić, ki je govoril z Ivom Nakićem. „Priznal mi je, da se Mario še ni odločil, a da je bližje igranju za Srbijo. Tam se je rodil, tam biva njegova družina, na Hrvaškem le počitnikuje. Z Mariom sta v stiku Aleksandar Đorđević in Predrag Danilović, nagovarjata ga, da zaigra za Srbijo,“ dodaja Mršić, ki pozval dvojec Stojko Vranković&Dino Rađa, da se lotita dela in naredita vse, da fanta prepričata, da zaigra za Hrvaško.

Verjetno pa imajo pri vsem tem svojo računico tudi Španci, ki bi lahko potegnili najdaljšo po principu „kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima“.