Sprenevedanje v Krki: “O domnevnem prenehanju sodelovanja s Smodišem ne bomo govorili”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Za odziv po prenehanju sodelovanja članskega moštva Krke iz Novega mesta in Matjaža Smodiša smo se obrnili na direktorja kluba Mira Župevca. Slednji na naša vprašanja o vzrokih in klubskih ambicijah ni želel odgovarjati, saj so se v kolektivu odločili, da zadeve ne bodo komentirali.

miro župevec

“V klubu smo se odločili, da ne komentiramo novic in izjav o domnevnem prenehanju sodelovanja z Matjažem Smodišem,” je v odgovoru na “domnevno” prenehanje sodelovanja zapisal Župevec, pa čeprav smo v vprašanju striktno govorili o odhodu Smodiša kot svetovalca v klubu, ne pa o njegovi vlogi in povezavi s košarkarsko šolo, ki jo vodi. “Z Matjažem dobro sodelujemo na področju košarkarske vzgoje naših najmlajših košarkarjev,” še dodaja direktor 5-kratnih zaporednih državnih prvakov.

Smodiševe ambicije presegale pokroviteljeve 

Naknadno smo še uspeli izvedeti, da naj bi 34-letni Smodiš želel v klubu opravljati vlogo športnega direktorja, poleg tega naj bi imel zamisli o morebitnih višjih ambicijah ter kontinuiranih nastopih v evropskih pokalih, a je glavni pokrovitelj prižgal rdečo luč. Vse skupaj lahko torej povzamemo tako, da je Novomeščanom sedanji okvir tekmovanj in celotne organizacije kluba povsem zadosten, pa čeprav so ga košarkarji in strokovni štab z rezultati že zdavnaj presegli. Ambicije naj bi tako segale zgolj do udejstvovanja v ABA Ligi in napadanju obeh državnih naslovov.

Glede na to, da o uvedbi športnega direktorja ne razmišljajo niti v ljubljanski Union Olimpiji, pa morda dodaten strokovni kader v košarkarskih klubih le ni tako pomemben. S tem se bržčas ne ne bi strinjali pri mariborskih nogometaših – slednji so namreč ravno z ustoličenjem Zlatka Zahovića na to mesto pričeli nizati uspehe za uspehom in so posledično ta hip edini slovenski klub, ki od sponzorjev ni odvisen.