»Športniki« in »gradbeniki« z najboljšega izhodišča v četrtfinale, Klobčar 31

Rubrika: Študentska liga

V ponedeljek se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme v ženski skupini C ter moških skupinah G, E in F. Kot zanimivost velja omeniti, da so si »športniki« in »gradbeniki« z zmagama zagotovili najboljše izhodišče v četrtfinalnih obračunih.

SPALDING UKL 2018/19:

Skupina C (ženske):

Fakulteta za farmacijo – FAKULTETA ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO/FAKULTETA ZA UPRAVO 43:78
FFA: Zoran 25, Dolenc 9, Rede 5, Vetrih in Martinovič 2
FKKT/FU: Mrkonjič 25, Vrečer 21, Silič 20, Kralj 10, Prelesnik 2

Videli smo tekmo dveh borbenih ekip. »Farmacevtke« so se zanašale na mete z razdalje, študentke z združene ekipe FKKT/FU pa so gradile svojo igro s protinapadi, prodori in igro pod sam obroč. V teh elementih igre so bile danes veliko uspešnejše študentke s FKKT/FU. Že ob polčasu so vodile z 9 točkami razlike, na koncu pa so zasluženo visoko zmagale – prvič v letošnji tekmovalni sezoni. Čestitke tudi študentkam s FFA za borbeno igro.

Lestvica v skupini C (ženske): Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 2, Fakulteta za farmacijo 1, Filozofska fakulteta 0.

Skupina G (moški):

FAKULTETA ZA RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKA – Filozofska fakulteta 57:42
FRI: Starman in Kosi 18, Bratuša in Majcen 9, Strlič 3
FF: Sarafimov 13, Stefanovski 10, Sever 9, Intihar 8, Vujanović 2

»Računalničarji« so danes veljali za favorite tega srečanja. V prvi četrtini so povedli s 6 točkami razlike. V drugi in tretji četrtini smo gledali enakovredno igro. V zadnjem delu igre pa so študentje s FRI stopili na plin in na koncu zanesljivo zmagali.

Lestvica v skupini G (moški): Fakulteta za elektrotehniko ter Fakulteta za računalništvo in informatiko 6, Fakulteta za arhitekturo, Fakulteta za matematiko in fiziko ter Filozofska fakulteta 5.

Skupina E (moški):

FAKULTETA ZA ŠPORT – Medicinska fakulteta 45:41
FSP: Trafela 14, Pistovnik 10, Fižuleto in Mehlin 8, Kalezič 3, Zajmi 2
MF: Drglin 17, Dolenšek 15, Milič 7, Lampret 2

Tekma je odločala o prvem mestu v skupini E in s tem boljšem izhodišču v četrtfinalu. Videli smo verjetno najboljšo tekmo v letošnjem tekmovanju. Glede na sestavo ekip je bilo pričakovati izenačeno in s tem napeto tekmo. Študentje z MF so začeli agresivno v obrambi in po dveh minutah povedli z 0 : 7. V nadaljevanju so se »športniki« le zbrali, tako da se je prva četrtina končala s 3 točkami razlike v korist »medicincev«. V drugi četrtini smo gledali pričakovano izenačeno tekmo in boj za vsako žogo, pri tem pa so bili za odtenek uspešnejši študentje z MF, ki so polčas dobili s 5 točkami razlike. V drugem polčasu smo videli še naprej odlično tekmo, večino časa pa so bili v vodstvu študentje z MF. Dobre 3 minute pred koncem srečanja so študentje s FSP prvič povedli in tekmo v napeti končnici tudi dobili in tako osvojili prvo mesto v svoji skupini.

Lestvica v skupini E (moški): Fakulteta za šport 10, Medicinska fakulteta 9, Biotehniška fakulteta ter Fakulteta za strojništvo 7, Ekonomska fakulteta ter Pedagoška fakulteta 6.

Skupina F (moški):

Fakulteta za družbene vede – FAKULTETA ZA GRADBENIŠTVO IN GEODEZIJO 45:52
FDV: Jordan Rojko 19, Kodrič 13, Kučej 9, Javornik in Brecelj 2
FGG: Klobčar 31, Hrabrič 7, Jelinič 6, Žižmond 4, Obleščak in Lačen 2

Tudi ta tekma je odločala o prvem mestu, in sicer v skupini F. Pričakovali smo izenačeno tekmo, kar se je na koncu tudi uresničilo. V prvem polčasu so bili boljši »gradbeniki«, ki so ta del igre dobili s 5 točkami razlike. Tretja četrtina je pripadla študentom s FDV, ki so po treh četrtinah povedli prav tako s 5 točkami razlike. Zaključni del igre se je začel izenačeno, v zadnjih minutah pa so popolnoma prevladovali študentje s FGG, ki so na koncu zasluženo zmagali in tako osvojili prvo mesto v svoji skupini.

Lestvica v skupini F (moški): Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ter Fakulteta za družbene vede 9, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakulteta za upravo 8, Pravna fakulteta 6, Fakulteta za farmacijo 4 (-1).

Spored prihajajočih tekem:

Skupina C (ženske):
FFA: FF 01.04.2019 ob 18.10

Skupina G (moški):
FE : FA 01.04.2019 ob 19.15

Polfinale (ženske):
FSP : EF 01.04.2019 ob 20.20
MF : PeF 01.04.2019 ob 21.25

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.