»Športnice« za uvod zelo prepričljivo, Gabrijel 27

Rubrika: Študentska liga

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme v moški predtekmovalni skupini B in ženski predtekmovalni skupini A. Kot zanimivost velja omeniti, da smo videli prvi letošnji tekmi v ženskem delu tekmovanja.

SPALDING UKL 2018/19:

Skupina B (moški):

Pedagoška fakulteta – MEDICINSKA FAKULTETA  48:63
PeF: Savič 22, Ajdukovič, Seručar, Čušin in Peteh 6, Fortuna 2
MF: Drglin 17, Milič in Dolenšek 16, Tomažič 8, Lampret 4, Juhant 2

»Papirnati« favoriti te tekme »medicinci« so svojo kakovost na igrišču tudi uveljavili. Že na začetku tekme so prikazali nekaj uigranih akcij tako v obrambi kot v napadu in prvo četrtino dobili z 8 točkami razlike. V nadaljevanju smo gledali borbeno in kvalitetno tekmo. »Pedagogi« so na krilih Saviča do polčasa rezultat znižali na 6 točk zaostanka. V drugem polčasu so »medicinci« le uveljavili svojo kvaliteto in na koncu zanesljivo zmagali in nedvomno najavili kandidaturo za visoka mesta v letošnjem tekmovanju. Pohvale veljajo tudi »pedagogom«, ki so kljub porazu prikazali zelo borbeno in kvalitetno igro.

Fakulteta za matematiko in fiziko – FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO 25:69
FMF: Predrag 10, Godec 8, Beltram 5, Podvršnik 2
FS: Lužar 17, Šteblaj 13, Šutanovac in Glas 9, Ržen 8, Aličič in Grah 4, Ferkulj 3, Prinčič 2

Favoriti tekme »strojniki« so svojo kvaliteto tudi na igrišču dokaj hitro uveljavili. V prvi četrtini tekme so povedli le s 5 točkami razlike, saj so njihovi nasprotniki študentje s FMF še nekako držali ravnotežje. V nadaljevanju so študentje s FS stopili na plin in svojo prednost povečevali iz minute v minuto in na koncu visoko zmagali.

Lestvica v skupini B (moški): Medicinska fakulteta 6, Fakulteta za strojništvo 5, Pedagoška fakulteta 4, Fakulteta za matematiko in fiziko 3.

Skupina A (ženske):

Zdravstvena fakulteta – FAKULTETA ZA ŠPORT  18:63
ZF: Hatunšek 12, Kužnik 4, Žolnir 2
FSP: Klobučar 14, Smolnikar 12, Prešeren in Percan 10, Žalec in Jamnik 5, Lavrič 4, Zidar 3

Videli smo otvoritveno tekmo v letošnjem tekmovanju za študentke. »Športnice« so po lanskem slabšem rezultatu nekako kompletirale svojo ekipo in glede na njeno sestavo najavile borbo za najvišja mesta v letošnji tekmovalni sezoni. Študentke s FSP so s trdo obrambo in s hitro in raznovrstno igro z veliko teka ter natančnih podaj v protinapadu in napadu popolnoma razorožile svoje nasprotnice in dosegle visoko zmago. Čestitke tudi borbenim »zdravstvenicam«, ki so po lanskem finalu ostale brez zelo pomembne nosilke igre in posledično v letošnji tekmovalni sezoni ne merijo tako visoko.

Filozofska fakulteta – PEDAGOŠKA FAKULTETA 57:59
FF: Belak in Grintal 18, Ilovar 12, Esih 5, Kikel in Šoster 2
PeF: Gabrijel 27, Hribar 9, Struna 8, Dremel 6, Pregarc 5, Lisić 4

V drugi ženski tekmi večera smo videli na delu »filozofinje« in »pedagoginje«. Študentke s PeF so že sredi prve četrtine povedle z dvoštevilčno prednostjo in svojim nasprotnicam nagnale strah v kosti. Vendar »filozofinje« se niso predale in so v nadaljevanju vseskozi dihale za ovratnik študentkam s PeF. V zadnji četrtini so se študentke s FF povsem približale svojim nasprotnicam in 8 sekund pred koncem imele celo zadnji napad za morebitno izenačenje oziroma zmago, vendar je njihov met za tri točke za malo zgrešil cilj.

Lestvica v skupini A (ženske): Fakulteta za šport ter Pedagoška fakulteta 2, Filozofska fakulteta ter Zdravstvena fakulteta 1.

Spored prihajajočih tekem:

Skupina C (moški):

FDV : FRI   17.12.2018 ob 18.10

FFA : FU   17.12.2018 ob 19.15

Skupina B (ženske):

EF : FFA   17.12.2018 ob 20.20

MF : FKKT/FU   17.12.2018 ob 21.25

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana