»Športnice« prve polfinalistke, Rojnik 23

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme v moških skupinah G in F ter ženski skupini A. Kot zanimivost velja omeniti, da so si »športnice« kot prve zagotovile polfinalni nastop v letošnjem tekmovanju.

SPALDING UKL 2018/19:

Skupina G (moški):

Fakulteta za matematiko in fiziko – FAKULTETA ZA ARHITEKTURO 47:56
FMF:  Beltram 15, Podvršnik 10, Predrag in Kozole 8, Godec 3, Krampelj 2, Skomina 1
FA: Rojnik 23, Barič 15, Ferizović 9, Salaj 5, Korent in Lazović 2

Igralci obeh ekip so že takoj na začetku dali vsem v dvorani vedeti, da so se bodo borili za barve svoje fakultete do zadnje minute. V takem »tempu« se je tudi tekma začela. V prvi četrtini so bili za odtenek uspešnejši »mafijci«, ki so ta del igre dobili s 4 točkami razlike. V drugi četrtini smo videli obratno sliko in premoč »arhitektov«, ki so polčas dobili s 5 točkami razlike. V drugem polčasu smo gledali zanimivo in dinamično predstavo, malenkost več znanja pa so imeli študentje s FA, ki so na koncu tudi tekmo zanesljivo dobili. Pohvale pa vsekakor veljajo obema ekipama za lepo košarkarsko predstavo.

Fakulteta za računalništvo in informatiko – FAKULTETA ZA ELEKTROTEHNIKO 43:58
FRI: Starman 12, Strlič 11, Janež 8, Bratuša 7, Šabić 5
FE: Kestnar 17, Pirc 14, Andrinek 12, Kosin in Fajs 5, Verčko 3, Podobnik 2

Glede na sestavo ekip so bili favoriti srečanja študentje s FE. Temu ni bilo tako v prvem polčasu, saj so »računalničarji« po koncu polovice tekme vodili s 5 točkami razlike. V drugem polčasu so »električarji« zaigrali agresivnejše v obrambi in uspešnejše v napadu in stvari hitro postavili na svoje mesto in zabeležili novo zanesljivo zmago.

Lestvica v skupini G (moški): Fakulteta za elektrotehniko 6, Fakulteta za arhitekturo ter Fakulteta za matematiko in fiziko 4, Fakulteta za računalništvo in informatiko ter Filozofska fakulteta 2.

Skupina F (moški):

FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo  57 : 50

FDV: Gršič 20, Jordan Rojko 19, Kučej 10, Kodrič 6, Živko 2;

FKKT: Vezonik in Travica 12, Pečovnik 9, Toplak 7, Nograšek 6, Volarič 4;

 

Videli smo lepo košarkarsko predstavo dveh kvalitetnih nasprotnikov. Študentje s FDV so prišli prvič letos v popolni postavi, »kemiki« pa so nastopili brez dveh nosilcev igre. V prvi četrtini smo gledali odlično predstavo študentov s FKKT, ki so večino tega dela igre vodili. V drugi in tretji četrtini so študentje s FDV stvari postavili a svoje mesto. Tako je bila zadnja četrtina zgolj formalnost in »družbeniki« so na koncu zabeležili zanesljivo zmago.

Lestvica v skupini F (moški): Fakulteta za družbene vede 8, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo 6, Fakulteta za upravo 4, Pravna fakulteta 3, Fakulteta za farmacijo 2 (-1).

Skupina A (ženske):

Filozofska fakulteta – FAKULTETA ZA ŠPORT 45:69
FF: Grintal 21, Ilovar 10, Belak 9, Kikl 3, Esih 2
FSP: Jamnik in Žalec 17, Lavrič 12, Klobučar 11, Gabrovšek 8, Zidar 4

»Športnice« počasi kompletirajo svoje vrste, tokrat so nastopile že skoraj v popolni postavi. Kot vedno so igrale hitro in kombinatorno. »Športnice« so s pol moči ugnale danes za dva razreda slabše »filozofinje«, saj so že ob polčasu vodile z visokimi 24 točkami razlike. Drugi polčas je bil zgolj formalnost in na koncu so študentke s FSP slavile zanesljivo in visoko zmago in tako postale prve polfinalistke letošnjega tekmovanja.

PEDAGOŠKA FAKULTETA – Zdravstvena fakulteta   20 : 00  b.b.

PEF:

ZF:

Predstavnica študentk z ZF je že pred tekmo sporočila, da imajo probleme s sestavo ekipe. Zaradi tega se tekma ni odigrala. V tem primeru se je tekma registrirala z rezultatom 20 : 00 v korist študentk s PeF. Ker ekipa z ZF že drugič ni prišla na tekmo se ekipo po propozicijah tekmovanja izključi iz tekmovanja, vsi doseženi rezultati, ki jih je ekipa dosegla pa se ne upoštevajo.

Lestvica v skupini A (ženske): Fakulteta za šport 4, Pedagoška fakulteta 3, Filozofska fakulteta 2.

Spored prihajajočih tekem:

Skupina F (moški):

FGG: FU   04.03.2019 ob 18.10

FFA: PF   04.03.2019 ob 19.15

Skupina B (ženske):

MF : FFA   04.03.2019 ob 20.20

FKKT/FU : EF   04.03.2019 ob 21.25

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.