Spor Noela in agencije LeBron Jamesa

Rubrika: Liga NBA

Rich Paul je preko njegove aagencija za zastopanje igralcev na združenje NBA igralcev (NBPA) naslovil zahtevo za plačilo agencijske provizije v vrednosti 200.000 dolarjev za zadnjo pogodbo, ki jo je Nerlens Noel podpisal z moštvom New York Knicks.

Tabor Noela se je odzval z nasprotno tožbo, preko katere od omenjene agencije zahteva kar 58 milijonov dolarjev z naslova izgube potencialnega plačila v ligi NBA.

 

Noel je imel leta 2017 na mizi podaljšanje pogodbe z ekipo Dallas Mavericks v višini 70 milijonov dolarjev za štiri sezone. Rich Paul mu je svetoval, da ponudbo zavrne in podpiše za njegovo agencijo, saj naj bi mu lahko v prihodnjih sezonah zagotovil pogodbo v vrednosti preko 100 milijonov dolarjev.

Noel se je odločil za menjavo agencije, po seriji popškodb pa v naslendji sezoni podpisal minimalno pogodbo z Oklahomo, tako da je na koncu ostal brez podpisa nove bogate pogodbe.

Noel v tožbi navaja tudi to, da naj ne bi bil prioriteta agencije v iskanju najboljše ponudbe zanj, saj naj bi dobil kar nekaj klicev od ostalih trenerjev ali klubov, ki so ga hoteli v svojih vrstah, pa jih je agencija Klutch Sports, ki med drugim skrbi tudi za LeBron Jamesa, odklonila.

Ni pa seveda Noel prvi in zadnji primer, ko je igralec (ali njegova agencija) zavrnil že tako donosno pogodbo v želji po še večjem znesku – Nemec Dennis Schröder je tako med sezono zavrnil nov podpis pogodbe z lakersi v višini 84 milijonov dolarjev, v naslednji sezoni pa bo v dresu Bostona igral za 5 milijonov dolarjev na sezono.