Splitu vino, Zadru jagnjetina

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Split in Zadar sta odigrala v dveh dneh dve tekmi – obe v Splitu. Prva je štela za tekmo domače lige, druga za Ligo ABA. V soboto so Splitčani demolirali Zadar (82:62), v nedeljo pa doživeli hladen tuš – Zadar, po štirih okrepitvah je to povsem druga ekipa, je odnesel dragoceni točki iz Splita, 76:89 je bilo.

 

„Splitčani so dobili tekmo za vino, Zadrčani pa tekmo za jagnjetino,“ so zapis o derbiju začeli na spletnem portalu Slobodna Dalmacija.

To je bil 10. poraz Splita v zadnjih 11 tekmah Lige ABA, za nameček pa se je na klopi Zadra pojavil trener Veljko Mršić, ki je imel precej težav po preboleni bolezni koronavirusa.

Ekipi sta bili poravnani enkrat samkrat – na začetku, ko je bilo 0:0. Potem je igral Zadar, ki je 3. četrtini vodil že za 22 točk (47:69).

„To je pomembna zmaga. Poleg tega smo v primeru enega števila točk na lestvici nadoknadili koš razliko s prve tekme. To je naša četrta zmaga v gosteh, upam, da pride kmalu še kakšna domača,“ je povedal Mršić.

Prvo ime Zadra je bil ameriški center Chinanu Onuaku (23 točk, 11 skokov). V dresu Splita ni Blaža Mesička, ki je poškodovan.
Split ima pet zmag in 13 porazov, Zadar pet zmag in devet porazov.