Split z jasno vizijo, vrača se tudi Rađa!

Rubrika: ABA Liga

Pred začetkom nove sezone hrvaške košarkarske lige so pri Splitu predstavili štiri okrepitve – Petra Madunića, dobrega znanca slovenskih parketov Anteja Đuguma, Stjepana Tešijo in Jakova Mustapića. Še najbolj pa je bržčas pomembna pridobitev Dina Rađe, ki se vrača v svoj matični klub, kjer bo pomagal pri delu s centri in bo na sploh na voljo klubu.

Dvakrat prvak Evrope z Jugoplastiko je ogromna pridobitev za Split. foto: Duje Klarić / CROPIX
Dvakrat prvak Evrope z Jugoplastiko je ogromna pridobitev za Split. foto: Duje Klarić / CROPIX

“Vedno sem pripravljen dati roko, kolikor mi čas dovoljuje. Z Jakšom (Vulićem, glavnim trenerjem, o.p.) sem se dogovoril, da bom treniral s centri, sicer pa bom pri vsem, kar bo potrebno, pomagal direktorju. Mislim, da je najbolj pomembno, da imamo stabilno sezono, v kateri bodo vsi plačani v časovnih okvirih, ne pa da je vse pogojeno z dolgovi in je potem potrebno potegniti poteze, ki jih sicer ne bi,” je za afero dalmacijanews.hr dejal legendarni hrvaški center in dodal: “Bazirati moramo na proizvodnji lastnih košarkarjev, čez nekoliko let pa bomo razmišljali o čem drugem.” 

Vulić upa, da tokrat ne bo porazov za 30 točk

“Kljub težavam smo uspeli sestaviti ekipo, ki bo konkurenčna v prvi hrvaški ligi. Pripeljali smo četverico novincev, kateri bi morali našim mladcem pomagati, da brez stresa prebrodijo sezono,” pa so bile glavne besede trenerja Jakše Vulića, ki ima – podobno kot Rađa – povsem jasen pogled na prihodnost kolektiva iz Grip. “Želimo si stabilizacije in afirmacije mladih košarkarjev. Od tega ne bomo odstopali in verjamem, da se nam tokrat ne bodo – podobno kot lani – dogajale stresne situacije, se pravi porazi s 30 točkami razlike.”