Spektakel v Stožicah: Dončićevi čakajo Grke

Rubrika: Reprezentanca

Znan je prvi nasprotnik #mojtim v pripravah za svetovno prvenstvo, ki bo med 25. avgustom in 10. septembrom potekalo v Indoneziji (Džakarta), Japonski (Okinava) in na Filipinih (Manila). Slovenci se bodo v začetku avgusta dvakrat pomerili z Grki. Reprezentanci se bosta 4. avgusta srečali v sloviti atenski Oaki, dva dni prej pa se bosta v Ljubljani predstavili slovenskim ljubiteljem košarke.

Stožice bodo tako tudi v letošnjem letu priča izjemnemu košarkarskemu spektaklu.  V sredo, 2. avgusta bo Ljubljana gostila številne zvezdnike, ki blestijo pod evropskimi koši ter v ligi NBA. Košarkarski zvezi Slovenije in Grčije sta uradni dogovor za igranje dveh pripravljalnih tekem dosegli med novoletnimi prazniki.

Vodstvo #mojtim ima sicer vse od uvrstitve reprezentance na svetovno prvenstvo ter potrditvi, da bo Slovenija uvodni del prvenstva igrala na Japonskem polne roke dela.  Poleg urejanja formalnosti za zadnje kvalifikacijsko okno in tekmi proti Estoniji (24. februarja v Talinu) in Izraelu (27. februarja v Kopru), je namreč v pripravi že program dela za poletne reprezentančne aktivnosti. Dokončen program priprav in vsi pripravljalni tekmeci bodo znani po opravljenem žrebu skupin, ki se bo odvil 29. aprila v Manili.

Rašo Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije
”Takoj ko je bilo jasno, da smo se uvrstili na svetovno prvenstvo v Azijo, smo dobili veliko ponudb za igranje pripravljalnih tekem. Vodstvo reprezentance s strokovnim štabom tekmece skrbno izbira in veseli nas, da sta že potrjeni dve tekmi z izbrano zasedbo Grčije. Z nekdanjim grškim reprezentantom Nikosom Zisisom, ki danes opravlja vlogo vodje reprezentance, smo se vse podrobnosti dogovorili v nekaj dneh. Čakamo na potrditev turnirja v Španiji z domačo in ameriško zasedbo, poleg tega pa si na domačem parketu želimo odigrati še eno do dve pripravljalni tekmi in zvestim navijačem ponuditi vrhunsko košarko.”