Spektakel v NM: prihaja Crvena zvezda

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V Novem mestu je vse nared za izjemno tekmo, v 14. krogu Lige ABA na Dolenjskem gostuje vodilna ekipa lige beograjska Crvena zvezda.

Liga ABA, 14. krog, 4.1.
Krka – Crvena zvezda (18.00)

Tudi Jošilo?

Krka ima štiri zmage in devet porazov, v mesecu decembru pa so izgubili tudi tri končnice – proti Ciboni, Petrolu Olimpiji in Mornarju. V življenju in športu je tako, da se trdo delo nekje vrne. Varovanci trenerja Simona Petrova se nadejajo, da se to zgodi čim preje.

Nenazadnje – Dolenjci ne skrivajo ambicij, radi bi zadržali ABA-ligaški status. Doma praviloma nimajo težav, na zadnjih tekmah so Novomeščani krepko popravili osredotočenost (budni so ves čas, ne šele, ko zaostajajo za 10 točk!) na tekmeca od začetka tekme.

Manjkajo točke – tudi zavoljo težav Marka Jošila in Paola Marinellija.

Izvrstna Zvezda

Danes bomo v dvorani Leona Štuklja spremljali tekmo 3. in 12. napada lige, Zvezda zadeva trojke s 37-odstotno natančnostjo, Krka z 31%. Beograjčani so edina ekipa v ligi, ki iz igre zadane vsako drugo žogo (50%), Krka (40%). Ekipi sta praktično poravnani pri natančnosti pri prostih metih (75%). Prvo ime (tako statistika) Zvezde je morda res branilec Joe Ragland, a razliko dela 34-letni Grk Stratos Perperoglou. S 23 točkami je potopil Budućnost, 25 jih je nasul Partizanu, na zadnjih petih tekmah je izvrsten pri metu za dve (22/35), svojo statistiko bogati s skoki in podajami.

Beograjčani, ki jih vodi Milan Tomić, uspešno nastopajo v pokalu EuroCup, kjer so drugi del začeli s suvereno zmago proti Limogesu.

Naj se ponovi februar 2015

Beograjčani prihajajo v Novo mesto neporaženi, tako je bilo tudi februarja 2015. Zvezda je prišla na gostovanje z 20 zmagami brez poraza. A ga je doživela, 77:67 je bilo za četo trenerja Aleksandra Džikića, z 20 točkami je blestel Jasmin Hukić. Dolenjci so imeli na voljo sedem igralcev, Chris Booker in Malcolm Armstead sta dodala po 18 točk. V dresu Zvezde sta bila takrat Branko Lazić in Maik Zirbes, ki gostujeta v dolenjski prestolnici tudi danes!

Izjave pred tekmo:

Simon Petrov, trener Krke:
„Morda je Budučnost, ki smo jo premagali pred 11 dnevi močnejše moštvo po imenih, a ima Crvena zvezda vseeno veliko kakovostnih igralcev, ki kažejo odlične predstave in predvsem znajo igrati kolektivno košarko. Prav tako imajo tudi veliko število igralcev na vseh položajih. Posledica tega je, da so še neporaženi v ligi. To vsekakor moramo spoštovati, nikakor pa se jih ne smemo ustrašiti. Recept je jasen, nepopustljivo in agresivno v obrambi ter potrpežljivo v napadu. Upam tudi na čim večjo podporo s tribun, saj takega nasprotnika v letošnji sezoni še ni bilo v Novem mestu.“

Miha Škedelj, igralec Krke:
„Proti Budučnosti smo dokazali, da zmoremo igrati tudi proti močnim moštvom. Naš pristop in motivacija ne bosta vprašljiva, verjamem pa, da bo tudi Crvena zvezda vstopila v tekmo povsem motivirano. Verjamem, da bodo gledalci videli lepo košarkarsko predstavo, če pa uspemo presenetiti, pa bo še toliko bolje.“

Milan Tomić, trener Crvene zvezde mts:
„Tekmo proti Limogesu smo že arhivirali, zdaj mislimo na Krko, ki je neugodna in kompaktna ekipa, ki je letos porazila že ekipe, ki ciljajo na vrh. To je dokaz, da imajo kvaliteto, zato moramo resno pristopiti k tekmi, če želimo zmagati. Faye, Radanov, Dobrić so imeli virozo, a so že začeli s treningom.“