Španija na svetovno prvenstvo brez Rodrigueza in Mirotića

s kategorijo
Novice
.

Španska reprezentanca se je brez kakršnihkoli težav kvalificirala na svetovno prvenstvo 2019, ki bo potekalo na Kitajskem. Tam selektor Sergio Scariolo ne bo mogel računati na pomoč Nikole Mirotića in Sergia Rodrigueza.

Nikola Mirotić je predvsem Katalonce navdušil s tem, ko je pred kratkim podpisal triletno pogodbo z Barcelono, le nekaj dni kasneje pa je španske privržence košarke razočaral s svojim zapisom na Twitterju. Tam je 208 centimetrov visoki košarkar sporočil, da letos ne bo na voljo Sergiu Scariolu na svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

Košarkar, ki je v začetku leta iz New Orleansa prestopil v Milwaukee, letos poleti pa se vrnil v Evroligo, je kot glavni razlog navedel številne manjše poškodbe, ki jih je staknil v drugem delu lanske sezone. Prav tako je sporočil, da v prihodnosti še namerava zaigrati za Španijo, predvsem pa si želi biti 100-odstotno pripravljen, ko bo debitiral v dresu Barcelone.

Manjkal bo tudi “El Chacho”

Španci so na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2014, ki je potekalo prav v Španiji, zasedli končno 5. mesto, edinkrat pa so po zlati medalji na Mundialu posegli leta 2006 v Tokiu. Tam je tedanji selektor Pepu Hernandez lahko računal tudi na pomoč Sergia Rodrigueza, Scariolo pa tokrat tega privilegija ne bo imel.

El Chacho” je v pretekli sezoni CSKA-ju pomagal do naslova prvakov Evrolige, zdaj pa potrebuje oddih in čas za družino. “To je bila zame težka odločitev, saj sem za Španijo igral kar 15 let in to je bila zame vedno prioriteta,” je dejal 33-letni košarkar, ki je s koncem sezone postal prost igralec. “Če povem po pravici, mislim da trenutno nisem v stanju, da bi ekipi lahko pomagal,” je še dodal.

16 kandidatov za nastop na Kitajskem

Pablo Aguilar Pallacanestro Reggiana
Javier Beirán Tenerife
Víctor Claver Barcelona
Quino Colom Bahçeşehir Koleji
Ilimane Diop Baskonia
Rudy Fernández Real Madrid
Jaime Fernández Unicaja Malaga
Marc Gasol Toronto Raptors
Willy Hernangómez Charlotte Hornets
Juancho Hernangómez Denver Nuggets
Sergio Lull Real Madrid
Xavi Rabaseda Gran Canaria
Pierre Oriola Barcelona
Pau Ribas Barcelona
Ricky Rubio Utah Jazz
Joan Sastre Valencia