Šov ob začetku pripravljalnih tekem ukradel Bol Bol, Dragić v znamenju številke 11

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Začele so se tako težko pričakovane pripravljalne tekme pred nadaljevanjem lige NBA. Po prekinitvi marca s(m)o tako ljubitelji NBA košarke ponovno uživali v predstavah najboljših košarkarjev na svetu.

Na parket v Orlandu je stopilo osem moštev, tudi dve ‘slovenski’ – Goran Dragić je z Miamijem premagal Sacramento, Vlatko Čančar, ki sicer ni stopil na parket, pa z Denverjem Washington.

Prav Denver je bil tudi glavni vir novic v povezavi s prvim večerom – za začetek je trener na igrišče poslal praktično pet centrov, Nikolo Jokića celo v vlogi organizatorja igre, v nadaljevanju pa se je zgodba vrtela okrog novinca Bol Bola, ki je sploh prvič zaigral na NBA tekmi – v drugem krogu lanskega nabora ga je izbral Miami Heat, po menjavi je pristal v Denverju, kjer se je do sedaj kalil v njihovi razvojni ekipi.

 

Na včerajšnji tekmi je v dobrih 30-ih minutah dosegel 16 točk in 10 skokov, splet pa navdušil z nekaterimi njegovimi potezami na igrišču. Jokić je dosegel toliko točk kot Bol, dodal je 7 skokov in asistenc.

 

V prvi peterki je začel tudi Goran Dragić, ki je igral 11 minut in 11 sekund, dosegel pa 11 točk. Prvi strelec Miamija je bil Duncan Robinson z 18-imi točkami, od tega petimi trojkami.

Los Angeles Clippers so premagali ‘domačine’ iz Orlanda, New Orleans pa ekipo Brooklyna.

Danes bo na parket stopil tudi Luka Dončić, nasprotnik pa LeBron James in njegovi Jezerniki.