Sodniki javno odgovarjajo Košarkarski zvezi Slovenije!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Društvo košarkarskih sodnikov se je odzvalo na zapis na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije. Obvestilo za javnost objavljamo v celoti!

 

Društvo košarkarskih sodnikov (v nadaljevanju: DKS) je v ponedeljek, 17. 9. 2018, pozval svoje člane, naj ne opravljajo svoje dejavnosti pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije (v nadaljevanju: KZS).

Razlogi so naslednji:
1. KZS je povsem enostransko, samovoljno, brez kakršnega koli posvetovanja in usklajevanja z DKS v svoj pravilnik1 glede sodelovanja med KZS, sodniki in tehničnimi komisarji (v nadaljevanju: Pravilnik) sprejela KONKURENČNO PREPOVED. Nagib KZS-ja je povsem ekonomski, in sicer centralizacija slovenske košarke, poleg tega je KZS s svojim ravnanjem ZLORABLJA SVOJ PREVLADUJOČI POLOŽAJ in krši slovensko konkurenčno zakonodajo (9. člen Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence), prav tako pa krši svoja lastna pravila, saj je za sprejem pravil, ki se nanašajo na disciplinsko odgovornost, pristojna skupščina KZS;
2. KZS je povsem enostransko, samovoljno, brez kakršnega koli posvetovanja in usklajevanja z DKS in regionalnimi sodniškimi enotami odvzela regionalnim sodniškim enotam IZOBRAŽEVANJE POMOŽNIH SODNIKOV;
3. Šikaniranje uradnih oseb v sezoni 2017/2018;
4. KZS je enostransko, samovoljno, brez kakršnega koli posvetovanja in usklajevanja pripravila svoj stroškovnik in ga pod grožnjo z odstopom vodstva sprejela na izredni seji IO KZS.

IZJAVA ZA JAVNOST DKS (1)