SOBOTNA ZGODBA: Nejc Strnad dosega koše in rešuje življenja

Rubrika: Nižje slovenske lige

Življenje piše take in drugačne zgodbe. Tale je iz Podčetrtka, kjer domuje tamkajšnji drugoligaš Terme Olimia Podčetrtek, kjer uspešno igra tudi danes 35-letni branilec Nejc Strnad. Ata in mama v eni osebi; pri 30 letih mu je nenadoma umrla, ostal je sam s sinovoma – enemu je bilo devet mesecev, drugemu skoraj dve leti. Nejc se ni dal, Nejc se boril, za sinova, za sebe, na vse skupaj pa bi bila še kako ponosna njegova žena Anita, ki je tiste noči umrla, praktično je le zaspala… Nejc je bil v Atenah, kjer je igral v Panioniosu.

Peterka na bazenu, peterka na parketu

Zdaj deluje doma, v domačem okolju. Po rodu je iz Slovenskih Konjic, v Podčetrtku pa ga imajo radi. V klubu pa je tako, da z svoje igralce poskrbijo, jih zaposlijo. Ko se kopate tam, se lahko kaj hitro zgodi, da v enem dnevu naštejete peterko, ki jo lahko dan prej ali potem gledate pod koši bližnje dvorane.

Kapo dol!

Kot reševalec iz vode dela tudi Nejc Strnad, v minulih prazničnih dneh pa je pokazal, da je mojster svojega poklica. Med kopanjem se je zapletlo s šestletno deklico, ki je praktično utonila v tamkajšnjem bazenu. A jo je Nejc, vešč svojega poklica, rešil. Saj se bo hitro našel kdo in pikro rekel: saj je le naredil je svoje delo… Nejc, junak in pika! Poklon in hvala, pa srečno na parketu!

Zato ne čudi, da je bil Nejc zavoljo svojega dejanja gost Radia Rogla v rubriki Sem Štajerc, sem neverjeten.

Zmagal v metanju trojk

Branilec Podčetrtka (v tej sezoni je zbral 13 nastopov, beleži pa na tekmo 16.8 točke, 2.8 skoka in 4.5 podaje) je v svoji igralski karieri nastopal za Banex, Roglo, Kaposvari (Mad), Sopron (Mad), Laško, Kavalo (Grč), Rogaško in Ikaros (Grč). V sezoni 2014/2015 je branil barve grškega prvoligaša Panionis. Nejc je bil tudi slovenski mladinski in kadetski reprezentant, je tudi zmagovalec tekmovanja metanja trojk na All-Starsu Slovenije 2004.