SOBOTNA ZGODBA: Iz Slovenije v Latvijo kličemo: Megan, hvala!

s kategorijo
Novice
.

ŽKD Ledita in njena alfa in omega Elvira Rošić Ključanin so skupaj dokazali, da so svež veter v slovenski košarki. Iz nič je Elvira naredila klub in nato še ligo. Danes s cmokom v grlu, a velikim ponosom, govori o prvi tuji igralki, ki je zapustila Domžale in šla naprej, korak dalje. „Megan Rosenbohm je prišla k nam čisto slučajno. Sinov sošolec je igral za isto univerzo v ZDA,“ začne Elvira, ki pove, da je 23-letna Megan želela v Evropo, kjer je hotela uspeti. 

Da je Američanka prišla v slovenski klub, gre veliko zaslug tudi Elvirinemu možu, ki je naprej veliko pripomogel h odločitvami za pridobitev Megan. S svojimi izkušnjami iz nogometa pa je tudi pomagal pri realizaciji tega projekta.

Jasni cilji in jasne ambicije

„V Ženskem košarkarskem društvu Ledita je bila dobre tri mesece. Tak je bil tudi dogovor: da odigra prvi del tekmovanja Ženske Extra lige ter tekme pokalnega tekmovanja. Z njo sem bila tako igralsko kot osebnostno zelo zadovoljna . Megan je dekle z jasnimi cilji in močno vizijo, dobrimi igralskimi predispozicijami in močno voljo po dokazovanju. Take igralke si trener lahko le želi. V veselje mi je bilo delati z njo,“ jo hvali Elvira, ki je odhod Američanke ni presenetil. „Skupaj smo iskali rešitve za njeno prihodnost. Najprej v Sloveniji, vendar pretiranega zanimanja ni bilo. Precej več zanimanja so pokazali hrvaški klubi, pot pa jo vodi v Latvijo,“ izvemo. Odšla je 1. februarja, oblekla bo dres latvijske ekipe Liepajas Papirs/LSS, ki nastopa v domači ligi in baltiški ligi.

Ledita v 1. SKL (Ž)

„Vsekakor je pustila velik pečat. S svojo osebnostjo kot tudi igranjem. V klubu si nismo ravno predstavljali, kaj in kako bo vse skupaj potekalo. Ko smo uredili vso birokracijo, smo se lotili neznanega projekta, ki je zagotovo bil dober za igralke, klub in na koncu koncev tudi ligo. Pozitivna izkušnja, ki bi jo ponovili z veseljem,“ Elvira najprej o tem, kako je na njih vplivala prva izkušnja s tujo igralko, potem pa še o slovesu: „Moram priznati, da ni bilo lahko. Vendar ob misli, da smo skupaj ustvarili neko pozitivno zgodbo, spisali zgodovino tako njeno kot tudi našo in ji praktično omogočili živeti njene sanje, je bilo na koncu veselje ob podpisu pogodbe veliko. Želimo ji uspešen preboj v evropsko košarko. Zasluži si,“ sklene naša sogovornica, ki ne skriva, da se ŽKD Ledita odkrito spogleduje z nastopom v 1. SKL (Ž): „Nagibamo se k temu, to je v našem načrtu. Če želimo zadržati mlade perspektivne igralke in graditi na njih, se v prihodnosti temu ne bomo mogli izogniti. Upamo, da se nam bo ponudila priložnost za realizacijo teh planov!“ nam še povedo.

Celo prva strelka

Megan je močno zaznamovala tudi samo Žensko Extra ligo, saj je bila sprva celo najboljša strelka lige (na zadnji tekmi v dresu slovenskega kluba je v koš KK Jelša Šmarje nasula 45 točk), navduševala pa je s svojo atraktivno igro. „Z njeno igro smo nekako dobili več gledalcev, košarkarskih ljubiteljev in podpornikov lige kot tudi ŽKD Ledita, saj je s svojo atraktivnostjo pritegnila pozornost ne samo slovenskih klubov, ampak tudi tujih,“ še doda Elvira razmišljanje o košarkarici, ki se dobro znajde na položajih branilke organizatorke in branilke strelke. Zdaj se bo dokazovala na Baltiku.

„Želimo ji obilo veselja pod koši, preboja med najboljše in polno uspehov. Megan, hvala za vse!“ ji kličejo iz Domžal in postavljajo piko na i tokratni sobotni zgodbi.