Smola Sare Meden

s kategorijo
Novice
.

Žensko člansko reprezentanco je na Rogli doletela velika smola. Sara Meden, ki si je vpoklic v reprezentanco prislužila z odličnimi igrami v državnem prvenstvu, je na treningu prejela udarec v levo koleno. Podrobni zdravniški pregledi so na žalost pokazali, da bo branilka ljubljanske Ježice morala opraviti artroskopijo kolena. Sara z reprezentanco do petka ostaja na Rogli.

Medenova je v svoji košarkarski karieri že imela težave s poškodbo levega kolena. Pred enajstimi leti je namreč opravila rekonstrukcijo križnih vezi, tokrat pa se ji je ob udarcu v koleno odkrušil del sklepnega hrustanca. Podrobni pregledi pri reprezentančni zdravniški službi so pokazali, da bo odkrušek v kolenu potrebno odstraniti z operacijo, tako da Saro čaka artroskopija in rehabilitacija.

Sara Meden, poškodovana košarkarica:
“Na žalost mi je višja sila preprečila, da še naprej treniram s to čudovito ekipo in kandidiram za premierni nastop v članskem reprezentančnem dresu. Podrobni pregledi kolena so žal pokazali, da bom poškodbo morala sanirati z operacijo. Soigralkam in štabu se zahvaljujem za vso pomoč in podporo. Reprezentanci v nadaljevanju priprav želim veliko sreče, sama pa se bom med prvenstvom prelevila v glasno navijačico.”

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Odlično vzdušje v reprezentanci je na žalost nekoliko skazila poškodba Sare Meden. Sara je v teh dneh pokazala, da je super dekle in res je imela veliko smole. Želim ji, da hitro in uspešno sanira poškodovano koleno. Odločitev ali bomo Sarino odsotnost nadomestili z vpoklicem nove igralke, bo strokovni štab reprezentance sprejel v prihodnjih dneh.”