Smola mlajših članic!

s kategorijo
Novice
.

V četrtek je slovenska reprezentanca deklet do 20 let odigrala prvo tekmo za razvrstitev od 9. do 16. mesta na evropskem prvenstvu. Slovenke so se pomerile s Poljsko, zapravile visoko vodstvo in po podaljšku izgubile s 77:81. V soboto varovake Predraga Radovića čaka prvo srečanje za razvrstitev od 13. do 16. mesta.

EP DU20, tekma za razvrstitev od 9. – 16. mesta, 12.7.
Slovenija – POLJSKA 77:81 (23:14, 14:9, 18:27, 17:22, 5:9) *po podaljšku
Strelke za Slovenijo: Friškovec 19, Goršič 16 (6 skokov), Cvijanovič 12 (6 skokov), Gabrijel 9, Jesenšek 8, Krošelj 7 (6 podaj), Dautović, Kozina Bubnič (6 skokov) in Pamić (6 skokov) po 2, Einfalt, Špoljar, Zoran.

Slovenska reprezentanca deklet do 20 let je v četrtek odigrala prvo tekmo za razvrstitev od 9. do 16. mesta na evropskem prvenstvu. Slovenke so tekmo odlično odprle, povedle s +20, nato pa popustile in po podaljšku izgubile s Poljsko. V nadaljevanju prvenstva se bodo Slovenke borile za mesta od 13. do 16. in obstanek v elitni diviziji, iz katere izpadejo zadnje tri uvrščene reprezentance.

Slovenke so tekmo za razvrstitev od 9. do 16. mesta na EP začele v postavi Cvijanovič, Dautović, Friškovec, Krošelj in Goršič. Slovenija je začela odločno in po slabih šestih minutah prvič na tekmi povedla z dvomestno prednostjo (16:6), ob koncu prve četrtine so varovanke Predraga Radovića vodile za devet (23:14).
Tudi v drugi četrtini obračuna so Slovenke narekovale ritem igre, vodile so največ za 20 točk, ob polčasu pa je njihova prednost znašala +14.

V drugih dvajsetih minutah je sledil velik padec v slovenski igri. Poljakinje so počasi, a vztrajno nižale slovensko prednost, ob koncu tridesetih minut igre je Poljska zaostajala le še za pet. Dobri dve minuti do konca obračuna so se Poljakinje približale le na točko zaostanka (68:67). 17 sekund do konca srečanja so Poljakinje po nešporti osebni napaki Tine Cvijanovič prvič na tekmi povedle (71:70). V infarktni končnici je Slovenije tri sekunde do konca po dveh zadetih prostih metih Aleksandre Krošelj povedla za točko. Tina Cvijanovič je sekundo pred koncem obračuna storila osebno napako, Poljakinje pa so zadele en prosti met in izid je bil po koncu rednega dela izenačen na 72.

Podaljšek so Slovenke odprle s trojko Zale Friškovec, do konca podaljška pa so evropske podprvakinje zadele le še enkrat. Poljakinje so strelski mrk Slovenk znale izkoristiti in tehtnico prevesiti na svojo stran. Na koncu je Poljska zmagala z 81:77.

Slovenske košarkarice so sicer zbrale 13 skokov več od svojih nasprotnic, vendar so izgubile 23 žog. Prva strelke Slovenije je bila ponovno Zala Friškovec, ki se je tokrat ustavila pri 19 točkah, Teja Goršič je zabeležila 16 točk, Tina Cvijanovič pa 12. Veseli dejstvo, da je na srečanju nastopila tudi Aneja Einfalt, ki se je poškodvala na tekmi z Nemčijo.

Slovenija bo v soboto ob 15.15 odigrala tekmo za razvrstitev od 13. do 16. mesta.

Izjava po tekmi:

Predrag Radović, selektor reprezentance deklet do 20 let:
Borili smo se po naših najboljših močeh, dali smo veliko energije in želje, a na žalost se ni izšlo. Zdaj se moramo pripraviti za preostanek prvenstva in dati vse od sebe. Moramo se pobrati, dati glave gor in zmagati preostali dve tekmi. Vem, da dekleta to zmorejo.