Smodiš podprl ligo, znani pari 1. kroga

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

V Novem mestu se bo spet igrala rekreacijska košarka. Pred nami je nova sezona Rekreacijske lige v košarki, tekmovanje organizira Zavod Novo mesto. V četrtek, 17.10., so organizatorji v Pivnici Kralja Matjaža opravili žreb parov prvega kroga tekmovanja, ki bo, kot je v navadi zadnjih nekaj let, potekalo v treh kakovostnih ligah.

„Z veseljem napovedujemo novo sezono tradicionalne Rekreacijske lige v košarki. Prvič, odkar tekmovanje poteka, bo imela liga partnerja – to je postala pivnica in picerija Kralj Matjaž, projekt pa bo vsaj naslednji dve leti nosil ime Rekreacijska liga Kralja Matjaža,“ pove Matjaž Kuzma, koordinator za šport Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto. V sezoni 2019/2020 bo sodelovalo 23 ekip, po osem v prvi in drugi ligi ter sedem v tretji. Vsaka ekipa bo odigrala po 11 oz. 12 tekem, igralo se bo po dvokrožnem sistemu. Vse tekme bodo potekale v Športni dvorani Livada v Novem mestu. Prve tekme bodo 10. novembra, ligaški del pa bo zaključen predvidoma v marcu 2020. Za piko na »i« pa bo poskrbel zaključni dogodek –  že 4. All Stars tekma Rekreacijske lige Kralja Matjaža.

„V Zavodu Novo mesto smo našli vrhunskega partnerja, s katerim imamo več skupnih točk in želja ter priložnosti po dobrem sodelovanju. Sprva smo hoteli podpreti eno ekipo, potem pa smo po pogovoru v hiši rekli, zakaj ne bi podprli dobrega projekta? Prišli smo do skupne odločitve, da se tudi na tak način poistovetimo z okoljem in aktivnim načinom življenja. Da gremo iz življenja vitezov in kraljev v aktivno življenje, temu smo v zadnjem času prilagodili tudi naše menije v piceriji. Zanima nas zdrav način življenja, šport, gibanje, košarka je idealna za to. Svoje bomo dodali tudi med samo ligo, ki ji bomo pomagali še korak naprej, da jo dvignemo na še višji nivo. Kak biser bomo dodali na All Stars tekmi, med ligaškim delom pa se obetajo zanimive zgodbe,“ pa je v imenu partnerja lige povedal nekdanji košarkarski as Matjaž Smodiš.

Pari 1. kroga:

·         1. liga (8 ekip):

–          ŠMARKUC : KERAGRAD

–          ŠPORTNO DRUŠTVO STRAŽA : PIVOVARNA BERWOLF JB CENTER

–          TWIN TOWERS : TISK ŠEPIC

–          LEGENDE : ŠENTJERNEJ

·         2. liga (8 ekip):

–          TOMAS RAČUNALNIŠTVO : CCA

–          KK TROTI : DND SPLETNE REŠITVE

–          ŠD DRSKA – HIŠA FINK : M-STUDIO PODGURJE EXPRES

–          G PRODUCTION : ŽUŽEMBERK

·         3. liga (7 ekip):

–          RIMP : STARA CERKEV

–          KARTELJEVO : BRUSNICE

–          RIOT : PIVOVARNA BERWOLF SALON KERAMIKE DELFIN

–          ŠDRM prost

Kako je bilo lani?
V lanski izvedbi lige je sodelovalo 24 ekip. Prvak 1. rekreacijske lige je postala ekipa Šmarkuc, v 2. ligi so se veseli igralci ekipe Tisk Šepic, v 3. pa G Production. Tekmovanje se je sklenilo z All Stars tekmo, kjer sta se med sabo pomerili ekipi Smiljana Paviča in Darka Klobučarja.