Smiljan Pavič se vrača v Novo mesto

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Nov obraz v ekipi KK Žoltasti Troti je rekorder v naslovih v slovenskem državnem prvenstvu Smiljan Pavić (210 cm, 1980).

Popularni Pava je bil osemkrat slovenski prvak, trikrat pa se je okitil z nazivom pokalni zmagovalec. Leta 2010 je bil izbran za najboljšega igralca finala državnega prvenstva, leto kasneje pa s prijatelji z druge strani Krke osvojil Fibin Eurochallenge.

Ena od bolj svetlečih medalj v njegovi omari uspehov je zagotovo tudi evropsko mladinsko zlato iz leta 2000.

V svoji karieri je nosil drese Maribora, Slovana, Laškega, Olimpije, Vojvodine, Heliosa, Banvita, AEK, Rige in Krke.

“Pavo v panju vidimo kot izjemno okrepitev naše članske ekipe in vrhunskega mentorja našim mladeničem iz Akademije Troti. Verjamemo, da se bo v panju dobro počutil – vsaj tako dobro, kot izgleda na svojem PANJiniju,” so zapisali v taboru novomeškega drugoligaša.

“Matjaž Smodiš je par let nazaj prisel z idejo, da moram končati kariero v NM, kjer sem pustil največji košarkarski pečat in kjer tudi živim. Ideja mi je bila všeč in letos je napočil čas za novi začetek in hkrati konec. Zgodba pri Trotih mi je zelo všeč saj je zelo organiziran klub z idejo razvoja mladih igralcev in tu vidim tudi svojo vlogo pri prenašanju znanja na igrišču. Tekmecev ne poznam, tako da težko rečem kam lahko sežemo. Vem pa, da imamo ambiciozen trenerski štab in igralce, ki si želijo vsako tekmo zmagati,” pa je dodal Pavič, ki je zadnjih šest let igral v Šenčurju.