Slovo Saše Zagorca, Slovenija za boljši vtis

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Moško člansko reprezentanco danes čaka nova preizkušnja v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. V Stožicah se bo ob 17. uri pomerila z reprezentanco Latvije, ki za razliko od Slovencev še lovi pot na Kitajsko. Vstopnice za Telemachov spektakel so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima.

Kvalifikacije za SP 2019, 2. del, 4. krog, 2.12.
Slovenija – Latvija (17.00)

V Stožicah bodo navijači lahko pozdravili tudi Sašo Zagorca, ki je zaključil z nastopi v dresu državne reprezentance ter si ogledali razstavo izdelkov, ki so jih ob septembrskemu prazniku košarke ustvarili šolarji in vrtčevski otroci.

Škedelj namesto Dimca

Sicer pa se #mojtim po povratku iz Ukrajine zavzeto pripravlja na obračun z Latvijci. Selektor Trifunović je takoj po vrnitvi v Slovenijo ostal še brez Žige Dimca, ki se je moral odpraviti v Litvo k novemu dejodajalcu. Tako bo dres članske izbrane vrste prvič oblekel Novomeščan Miha Škedelj.

Kljub temu, da je tri kroge pred koncem kvalifikacij jasno, da so Slovenci ostali brez nastopa na svetovnem prvenstvu, bodo Trifunovićevi izbranci storili vse, da popravijo vtis iz Ukrajine. Zavedajo se, dan jih znova čaka težka tekma in predvsem huda borba neposredno pod obema obročema z močnimi Latvijci.

Tudi Zakis

Latvijci, ki se s Črno goro in Ukrajino krčevito borijo za pot na SP, so po četrtkovem porazu proti Črni gori s 75:84 v Ljubljano pripotovali še posebej nabrušeni. Močnejši so za branilca Dairisa Bertansa in nekdanjega Olimpijinega centra Ronaldsa Zakisa, a ostali brez poškodovanega centra Kasparsa Betzinša. Slednji je bil s 13 točkami prvi strelec moštva v dvoboju s Črnogorci.

Slovenija in Latvija sta odigrali deset medsebojnih dvobojev, kar nekaj pa jih je bilo zelo napetih. Za pravo lepotico je veljal četrtfinalni obračun evropskega prvenstva v Carigradu, ki je s 103:97 pripadel Slovencem, letošnjega septembra pa so bili v aktualnih kvalifikacijah v Rigi s 85:74 uspešnejši Latvijci. Slednjim so zaenkrat pripadli štirje meedsebojni obračuni, šestkrat je bil uspešnejši #mojtim.