Slovenski reprezentant Tobey operiran, novembra ga ne bo v dresu Slovenije

Rubrika: Reprezentanca

Slovenski košarkarski reprezentant, Američan Mike Tobey, je v Münchnu prestal operacijo športne hernije, ki mu je povzročala bolečine od maja letos in jih s fizioterapijami ni bilo mogoče odpraviti. Priljubljeni Miha tako ne bo na voljo selektorju Aleksandru Sekuliću v prvem ciklu kvalifikacij za SP 2023 konec novembra. Rehabilitacija bo trajala približno štiri tedne.

Sedemindvajsetletni Tobey (213 cm) je bil eden ključnih igralcev Slovenije na poti do Tokia ter nato na olimpijskih igrah. Njegovo povprečje na Japonskem je bilo 13,7 točke in 10,5 skoka v dobrih devetindvajsetih minutah na parketu.

#mojtim bo v uvodnem ciklu kvalifikacij 25. novembra ob 20.45 uri gostoval v Zagrebu, 28. novembra ob 20. uri pa se bo v Kopru pomeril s Švedsko. Vstopnice za obračun s Švedi bodo v prodaji od ponedeljka. V ”slovenski” skupini je še Finska, s katero se bo četrta reprezentanca po lestvici Fibe in polfinalistka olimpijskih iger dvakrat srečala februarja 2022. Selektor Sekulić bo seznam reprezentantov za uvodni dve tekmi razkril v začetku prihodnjega tedna.