Slovenski košarkarji na vozičkih po zmagi v Zagreb

Rubrika: Košarka na vozičkih

S turnirjema v Sanskem mostu in Grazu se je prejšnji mesec začela 11. sezona Lige NLB Wheel, kjer se za naslov najboljše bori osem regionalnih ekip košarkarjev na vozičkih iz petih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, BiH in Srbije.

Optimistično v Zagreb

Tokrat se karavana seli v Zagreb (9.12.) oz. Banja Luko(8.12.). V Banja Luki bo igrala skupina B, gostitelj turnirja je KKI Vrbas, v Zagrebu pa v nedeljo KKI Zagreb. Nadaljevanje sezone v skupini A na prvem mestu čaka KIK Sana, v skupini B pa je na vrhu KKI Vrbas.

Slovenska ekipa ZŠIS-POK v nedeljo gostuje v Zagrebu. „Najprej bomo igrali tekmo proti KKI Zagreb, gre praktično za hrvaško reprezentanco, brez Demirovića in Štimca. Po dveh porazih, bodo na domačem terenu sigurno zelo motivirani. Naša naloga bo, da tekmo odigramo maksimalno zavzeto in jo odločimo v svojo korist. Drugo tekmo bomo odigrali proti KIK Sana, na prvem dvoboju v Sankem Mostu, so nas premagali za 5 točk. Prepričan sem, da bomo tokrat prikazali boljšo predstavo, ki bi nam prinesla tako željeno zmago. Naša  naloga bo, da smo dovolj agresivni in zaustavimo njihovo igro po globini, kjer prednjači prvi strelec lige, Vehabović, v napadu pa igramo v svojem ritmu igre,“ pred potjo na Hrvaško razmišlja trener Žiga Kobaševič.

Žreb vozičkov

Turnir v Banja Luki bo zanimiv tudi zato, ker bo opravljen žreb za dva nova specialna košarkarska vozička, ki ju podarja banka NLB, največja bančna in finančna skupina v Sloveniji, z edinstvenim položajem in strateško osredotočenostjo na izbrane trge JV Evrope.

V sklopu tekmovanja v skupini B Lige NLB Wheel bo jutri ob 14.30 opravljen žreb, po katerem bo jasno, kdo, kateri košarkar iz katere ekipe, bo na finalnem turnirju letošnje sezone prejel ta izvrstni voziček. Žreb bosta izvedla Radovan Bajić, generalni direktor NLB Banka a.d., Banja Luka, ter Dragan Injac, izvršni direktor NLB Banka a.d., Banja Luka. Kandidati za vozička so Igor Ignjatovic, Andreas Steiner, Klemen Lokar, Ninoslav Krsnik in Sabid Karupović.

Obisk iz Lige ABA

V teh dneh bosta nov list zglednega sodelovanja obrnili tudi Liga ABA in Liga NLB Wheel. Predstavniki Cedevite, Igokeje in Partizana se bodo udeležili turnirjev v Zagrebu in Banja Luki in tako podprli prizadevanja klubov, igralcev, Zveze paraplegikov Slovenije in banke NLB, ki se družno trudijo za promocijo športa invalidov.

Liga NLB Wheel, 2. krog, skupina B, 8.12.
KKI Vrbas – KKK Singidunum (11.30)
RBB Flinkstones – KIK Una Sana (13.15)
KKK Singidunum – RBB Flinkstones (15.00)
KIK Una Sana – KKI Vrbas (16.45)

Liga NLB Wheel, 2. krog, skupina A, 9.12.
KKI Zagreb – ZŠIS-POK (11.30)
KIK Sana – KIK Zmaj (13.15)
ZŠIS-POK – KIK Sana (15.00)
KIK Zmaj – KKI Zagreb (16.45)

Več o Ligi NLB Wheel:

:: Uradna spletna stran 

:: NLB Wheel na Facebooku

:: NLB Wheel na Instagramu