Slovenski košarkarji in košarkarice žal brez medealje v Bakuju

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Po včerajšnjem odličnem dnevu, tako za košarkarje kot košarkarice, sta danes sledila dva poraza, zaradi katerih so oboji za las zgrešili medaljo na Evropskih igrah v Bakuju.

Košarkarji so v polfinalu visoko izgubili z Rusi, ki so našim nasuli kar 21 točk. Razlog za poraz z razilko 13 točk (8-21) gre iskati tudi v slabem odstotku meta naših košarkarjev, ki so iz igre metali z zgolj 21% uspešnostjo.
Da danes res ni bil njihov dan in da so imeli težave predvsem v obrambi, so dokazali tudi v tekmi za tretje mesto, v kateri so morali premoč priznati srbskim košarkarjem. Sicer so bili v tej tekmi naši veliko bolj razpoloženi v napadu (14-21), a kaj, ko niso uspeli ustaviti danes odličnega Majstrovića (13 točk).


Tudi pri košarkaricah smo gledali podobno tekmo, saj so te v polfinalu prav tako izgubile pri tem pa prejele 21 točk. Žal je bilo 16 točk slovenske izbrane vrste tokrat premalo za zagotovoljeno zgodovinsko prvo medaljo na prvih Evropskih igrah.
V boju za tretje mesto  so košarkarice z Zdolškovo na čelu morale priznati premoč Špankam, ki so bile od naših boljše s 9 -19.

Kljub temu, da si košarkarji in košarkarice niso uspeli priboriti tako željene medalje, jim lahko čestitamo za več kot uspešen krstni nastop na prvih Evropskih igrah, kjer so tako Evropi kot svetu pokazali, da sodi Slovenija med velesile, kar se tiče igranja košarke 3 na 3.