Slovenski klubi dobili regijske tekmice

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V petek je v Slavonskem Brodu potekal žreb pred novo sezono Mednarodne ženske regionalne košarkarske lige, v kateri bodo tudi v novi sezoni igrali trije slovenski klubi – Athlete Celje, Triglav in Grosuplje.

2706_mzrkl_00

Celjanke v svoji skupini

Gorenjke in Dolenjke bodo v predtekmovanju nastopale v skupini A skupaj z beograjskim Radivojem Koraćem, sarajevskim Play Offom, Badelom 1862 iz Skopja ter hrvaškim prvakom Medveščakom iz Zagreba. Medtem bodo Štajerke uvodoma nastopale v skupini B, kjer jim bodo družbo delale že zasedbe Čelika iz Zenice, beograjskega Partizana, Budućnosti iz Podgorice, novinca s Hrvaške Kvarnerja ter Trešnjevke 2009.

V uvodnem kolu skupine A, ki je predvideno za četrtek, 8. oktobra, bodo Triglavanke v ŠD Planina gostile Medveščak, Grosupeljčanke pa bodo gostovale v prestolnici Bosne in Hercegovine. Aktualne slovenske državne prvakinje iz Celja prva tekma nove sezone na Jadranu čaka teden dni kasneje, ko bodo gostile Budućnost.

Nov sistem: liga 6 in spodnji dom

Skupščina je potrdila tudi spremembo tekmovalnega formata, v katerem po novem ne bo več četrtfinala. Najboljše tri ekipe vsake predtekmovalne skupine bodo napredovale v ligo šestih najboljših ekip (rezultati predtekmovanja se bodo prenašali) in tam zaigrale po dvokrožnem sistemu. Medtem bodo ostale ekipe iz predtekmovanja med seboj odigrali dve tekmi (po sistemu A4:B4,…) za končno 7., 9. in 11. mesto.