Slovenski ekipi v Atene po odmevna rezultata

Rubrika: Reprezentanca

Evropsko prvenstvo v košarki 3×3 do 17 leta starosti bo potekalo med 2. in 4. septembrom v Atenah. Na prvenstvu bo v fantovski in dekliški kategoriji zaigralo po 12 reprezentanc. V družbi najboljših ekip sta tudi obe slovenski zasedbi. Letošnja izvedba prvenstva bo druga za to starostno kategorijo. Naslov prvakov iz Lizbone branijo slovenski košarkarji in španske košarkarice.

Reprezentance so v prvem delu razdeljene v štiri skupine s po tremi ekipami. Po odigranih tekmah skupinskega dela se po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine uvrstita v četrtfinale. Fantje bodo igrali v skupini D skupaj z Ukrajino in Turčijo, dekleta pa v skupini A skupaj z Nemčijo in Madžarsko. Od četrtfinala naprej (križata se skupini A in C ter B in D) se igrajo tekme na izločanje.

EVROPSKO PRVENSTVO DO 17 LET V KOŠARKI 3×3
Atene, Grčija – od 2. do 4. septembra 2022

FANTOVSKI DEL TURNIRJA
SKUPINA A: Litva, Estonija, Grčija
SKUPINA B: Nemčija, Izrael, Poljska
SKUPINA C: Latvija, Francija, Hrvaška
SKUPINA D: Ukrajina, Turčija, SLOVENIJA

DEKLIŠKI DEL TURNIRJA
SKUPINA A: Nemčija, Madžarska, SLOVENIJA
SKUPINA B: Ukrajina, Švedska, Nizozemska
SKUPINA C: Poljska, Španija, Grčija
SKUPINA D: Litva, Češka, Francija

SPLETNA STRAN EVROPSKEGA PRVENSTVA DO 17 LET V KOŠARKI 3×3

V obeh kategorijah je skupinski del na sporedu 2. in 3. septembra, 4. septembra pa se igrajo izločilni boji ter dvoboji za medalje. Fantje bodo obe tekmi odigrali že prvi dan turnirja. Ob 19.05 uri se bodo pomerili z Ukrajino in ob 21.25 uri še s Turčijo. Tudi dekleta bodo na igrišče stopila prvi dan. Ob 20.10 uri jih čaka dvoboj z Nemčijo in ob 21.50 z Madžarsko.

Slovenske barve bodo v Atenah branili Nejc Dizdarević, Rok Popovič, Filip Razdevšek in Jure Rener ter Elena Lazarević, Manca Marolt, Hana Ovčina in Kim Žibert. Ekipi bosta vodila Matic Vidic in Rok Smaka.

Matic Vidic, selektor reprezentance v košarki 3×3
”Na evropskem prvenstvu do 17 let bomo prvič zaigrali s fanti in dekleti. Samo prvenstvo bo zelo nepredvidljivo, saj gre za prvo večje mednarodno tekmovanje za to starostno kategorijo. Pravega pogleda oziroma primerjave z ostalimi reprezentancami tako nimamo. Vsaj na papirju so dekleta v zelo zahtevni skupini. Cilj obeh ekip je preboj iz skupinskega dela, nato pa se bomo skušali v izločilnih bojih uvrstiti čim višje.”