Slovenske prvakinje nocoj v Bolgariji lovijo novo zmago

s kategorijo
Novice
.

Košarkarice Cinkarne Celje so v četrtek zakorakale v izjemno naporen ritem tekem. V tridesetih dneh namreč varovanke trenerja Damirja Grgića in njegovega pomočnika čaka kar 12 tekem! Včeraj dopoldne so po napornem in dolgem potovanju prispele v Bolgarijo, v Staro Zagoro, kjer jih danes čaka tekma 7. kroga mednarodne jadranske WABA lige. Nasprotnik bo domači Beroe.

Zasedba Cinkarne Celje bo v Bolgariji nastopila brez okrepitve Ane Radović, ki v tem krogu še nima pravice nastopa. Vse ostale košarkarice so zdrave in pripravljene za boj za nove pomembne točke. Tudi Chatrice White se po težavah s poškodbo vse bolje počuti. Na sinočnjem treningu sta bili z ameriško rojakinjo Rangie Bessard dobro razpoloženi.

Beroe je v omenjenem tekmovanju odigral šest tekem ter zabeležil pet zmag in en poraz. Celjanke so na štirih tekmah zabeležile prav toliko zmag. Morebitno slavje sredi Stare Zagore bi bilo na poti do želene uvrstitve na zaključni turnir izvrstno.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »V Stari Zagori si želimo prikazati našo najboljšo predstavo. Igrali bomo proti kakovostni ekipi, ki tako kot mi igra tudi v evropskem pokalu. Beroe ima sicer kar nekaj izjemnih posameznic, ki lahko odločijo tekmo. Mi bomo naredili vse, da s timsko igro in maksimalnim pristopom pridemo do pozitivnega rezultata.«

Liga WABA, 8. krog, 2.12. 

Beroe – Cinkarna Celje, ob 18. uri (ob 17.00 po slovenskem času)

Z ekipo je v Bolgariji tudi predsednik Borut Kop, z njim se je pogovarjal Mitja Knez: