Slovenke prispele na Kreto, prvi trening v ponedeljek

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska članska reprezentanca je v nedeljo okoli 12.30 ure prispela na Kreto ter po testiranju na koronavirus na letališču, nekaj minut kasneje vstopila v ”košarkarski mehurček” in s tem uradno začela drugi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2021. Izbranke Damirja Grgića v četrtek, 12. novembra čaka dvoboj z Islandijo ter soboto, 14. novembra še obračun z domačo Grčijo. Obe tekmi si boste lahko ogledali na Kanalu A.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
2. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – GRČIJA (KRETA, HERAKLION)

3. kolo – četrtek, 12. november 2020, ob 16. uri po slovenskem času
ISLANDIJA : SLOVENIJA
4. kolo – sobota, 14. november 2020, ob 19. uri po slovenskem času
GRČIJA : SLOVENIJA

Dvajseterica slovenske odprave se je na pot v grški Heraklion prek Münchna odpravila v noči na nedeljo. Teja Oblak je soigralke pričakala v hotelu, Shante Evans in Teja Goršič pa se bosta soigralkam pridružii v popoldanskih urah. Zaradi pozitivnega zadnjega testa na COVID-19 je zadnji trenutek tokratno reprezentančno akcijo primorana izpustiti Eva Rupnik.

Uvodni dan reprezentančne akcije so dekleta izkoristila za klepet ob vnovičnem snidenju, dobre volje, ki je zadnja leta zaščitni znak ženske izbrane vrste, pa že na poti ni manjkalo. Slovenke prvi preizkus košev v športni dvorani Dyo Aorakia čaka v ponedeljek dopoldan, do četrtkove tekme z Islandijo pa bodo opravila šest treningov.

Za tekmi proti Islandiji in Grčji bo selektor Grgić tako lahko računal na NIKO BARIČ (Birevim Elezig, Turčija), TINO CVIJANOVIČ (Delser LSB Videm, Italija), MERISO DAUTOVIĆ (ŽKD Maribor), LEO DEBELJAK (ŽKK Cinkarna Celje), SHANTE MARIE EVANS (Artego Bydgoszcz, Pojska), TEJO GORŠIČ (Hannover, Nemčija), TINO JAKOVINA (Kangoeroes Mechelen, Belgija), ALEKSANDRO KROŠELJ (Kangoeroes Mechelen, Belgija), EVO LISEC (Roche Vendee Basket, Francija), TEJO OBLAK (USK Praga, Češka), ANNAMARIO PREZELJ (brez kluba) in MARUŠO SENIČAR (ŽKK Cinkarna Celje).

Slovenke, ki so trenutno 32 reprezentanca na svetovni jakostni lestvici,  so po dveh odigranih tekmah ter zmagah nad Grčijo in Bolgarijo vodilna reprezentanca skupine A kvalifikacij za ženski EuroBasket. Mednarodna košarkarska organizacija FIBA slovenske košarkarice visoka uvršča tudi v tokratnem kvalifikacijskem ciklu, saj jih po moči uvršča na visoko drugo mesto, takoj za Belgijo in pred reprezentanco Srbije. Tokratni tekmici zasedata 31 (Islandija) oziroma 18 (Grčija) mesto med 33-imi sodelujočimi reprezentancami.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2021

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
“Veseli me, da smo po enem letu spet skupaj, kljub posebnim okoliščinam, v katerih smo se zbrali. Vzdušje v ekipi je že zdaj odlično, naredili pa bomo vse, da se v čim krajšem času dobro pripravimo na obe zelo pomembni tekmi. Zavedamo se pomembnosti teh tekem, gremo pa iz srečanja v srečanje. Predvsem pa si želim, da bomo vsi zdravi pričakali začetek in tudi konec tega kvalifikacijskega okna.”

Nika Barič, kapetanka slovenske reprezentance:
“Vesela sem, da smo se zopet zbrale, glede na to, da je od zadnjega reprezentančnega zbora minilo že kar nekaj časa. Tudi glede na okoliščine in dogajanje v zadnjih mesecih smo srečne, da smo zdaj lahko znova skupaj. Naše želje so jasne, zmagati želimo obe tekmi, predvsem pa si želimo tega, da vsi ostanemo zdravi. Tako zagotovo tudi uspeh ne bo izostal.”

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
“Izjemno sem vesela, da sem po letu in pol znova nazaj v reprezentanci. S puncami se vedno odlično razumemo, vse vedno komaj čakamo reprezentančne akcije. Upam, da bo v mehurčku vse potekalo po načrtu, da se odločno podamo v lov na dve zmagi in si priigramo nastop na EuroBasketu. Komaj čakam, da začnemo z delom.”