SLOVENKE NA SVETOVNO PRVENSTVO!

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska reprezentanca do 16 let, ki nastopa od 9. do 14. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v portugalskem mestu Matosinhos, kjer v skupini C tekmuje z reprezentancami Rusije, Češke, Poljske, Belgije in Portugalske je predčasno osvojila prvo mesto in se s tem uvrstila na svetovno prvenstvo naslednje leto!! V četrti tekmi tekmovanja so Slovenke v drugem polčasu deklasirale Portugalsko in zmagale z rezultatom 72:53.


Slovenska reprezentanca deklet do 16 let je dosegla enega večjih uspehov slovenske ženske košarke in se uvrstile na svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto na Madžarskem. V četrti tekmi evropskega prvenstva so v skupini C premagale domačinke turnirja, ekipo Portugalske. Čeprav so Slovenke po dprvem polčasu zaostajale za dve točki (30:28), so se v drugem rezigrale in tekmice povozile, saj so jim dovolile le 23 doseženih točk, s trdno obrambo pa so se jim odpirale dobre možnosti za lažje doseganje točk v napadu, na koncu pa so na parket stopile prav vse reprezentantke. Končni rezultat 72:53 priča o dominantnosti Slovenk v drugem polčasu, s tem pa so se izpolnile tihe sanje o uvrstitvi na svetovno prvenstvo in Slovenija zasluženo lahko slavi!

Zoja Štirn je za Slovenijo odigrala vrhunsko, saj je 23 točkam dodala še 11 skokov in pet podaj. Alina Žitek pa je reprezentanci pomagala s 15 točkami. Reprezentanca deklet do 16 let bo svojo zadnjo tekmo odigrala jutri, 14. avgusta, ko se bo ob 19. uri po slovenskem času pomerila proti ekipi Poljske, tekma pa bo zgolj prestižnega pomena.