Slovenija začenja nastop na svetovnem prvenstvu

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška reprezentanca v košarki 3×3 se bo na letošnjem svetovnem prvenstvu v Amsterdamu, za napredovanje iz skupine C, pomerila s Kitajci, Litvanci, Katarci in Francozi. Vse nastope slovenske izbrane vrste, bo med 18. in 23. junijem moč spremljati v neposrednem prenosu na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije in uradnem Facebook profilu košarke 3×3.

Štirideset sodelujočih ekip, 20 moških in 20 ženskih, se bo v prihajajočih dneh, v nizozemski prestolnici borilo za najprestižnejši naslov v košarki 3×3. Slovenska članska reprezentanca v košarki 3×3 se bo kot nosilka skupine C srečala s Kitajci, Litvanci, Katarci in Francozi. Slovenijo bodo na tekmovanju zastopali izkušeni člani ekipe Piran, v postavi; Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgić in Anže Srebovt.

Slovenski košarkarji so leta 2016 v Romuniji postali evropski prvaki, leto kasneje pa so prav na tem prizorišču v Amsterdamu osvojili srebrno medaljo. Leta 2016 ter 2018 so odličjem na evropski ravni dodali še dve bronasti medalji s svetovnih prvenstev.

Matic Vidic, selektor moške reprezentance v košarki 3×3:
“Na prizorišče v Amsterdamu nas vežejo lepi spomini, saj smo pred dvema letoma tukaj osvojili srebrno medaljo. Fantje, ki na letošnjem svetovnem prvenstvu zastopajo Slovenijo, na mednarodnih ekipnih tekmovanjih igrajo pod imenom Piran. Veseli me, da sta se po poškodbi uspešno vrnila Simon Finžgar in Adin Kavgić. Cilji ostajajo podobni kot v preteklih letih, fantje dobro poznajo sistem igre 3×3 in verjamem, da se tudi letos ne bodo ustavili v skupinskem delu. Vsi si seveda želimo čim višje uvrstitve, kar bi zagotovo bila tudi dobra popotnica za Olimpijske igre 2020 v Tokiu.”

SKUPINE IN URNIK TEKEM SLOVENIJE

Že drugo leto zapored se bosta “velikana” košarke 3×3, Srbija in Nizozemska, srečala že v skupinskem delu tekmovanja in se bosta za napredovanje pomerila z ZDA, Južno Korejo in Turčijo. Skupina A tako velja za najtežjo skupino prvenstva. Rusija in Ukrajina se bosta v skupini B pomerili z Mongolijo, Estonijo in Portorikom. Latvijci in Poljaki pa se bodo za preboj med najboljših osem pomerili z Brazilijo, Japonsko in Avstralijo.

SKUPINA A
Srbija
ZDA
Nizozemska
Turčija
Južna Koreja

SKUPINA B
Rusija
Ukrajina
Mongolija
Estonija
Portoriko

SKUPINA C
Slovenija
Kitajska
Litva
Francija
Katar

URNIK TEKEM
Sreda, 19. junij:
10:50 SLOVENIJA : KITAJSKA
13:50 SLOVENIJA : LITVA

SPLETNI PRENOS


Petek, 21. junij:
13:20 SLOVENIJA : KATAR
14:50 SLOVENIJA : FRANCIJA

SPLETNI PRENOS

SKUPINA D
Latvija
Poljska
Brazilija
Japonska
Avstralija