Slovenija v mehurčku v lov na EP?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je sporočila, da bodo reprezentančne kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, ki so predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih ”mehurčkih” oziroma varovanih okoljih. V osnutku ideje je predstavljeno, da bi v enem “mehurčku”, ki bi vključeval dvorano in hotel, svoje delo lahko opravile reprezentance ene ali celo dveh skupin, torej od štiri do osem reprezentanc.

Podrobnosti novega koncepta igranja reprezentančnih kvalifikacijskih oken še niso znane, kot tudi ne pogoji za vloge gostitelja teh “mehurčkov”, v katerih bo poskrbljeno za stalna testiranja na novi koronavirus. Nadaljnja navodila in izbor gostiteljev bo FIBA sporočila glede na razvoj razmer, povezanih z novim koronavirusom. Podrobnejši načrti so zaenkrat neznanka tudi za sodelujoče košarkarske zveze, zato na Košarkarski zvezi Slovenije še ne moremo govoriti o tem, ali obstaja možnost, da bi se eden izmed ”mehurčkov” izvedel tudi v Sloveniji.

Moško reprezentanco, ki je v prvem kvalifikacijskem oknu izgubila na Madžarskem in premagala Avstrijo, bi sicer morali novembra čakati domači tekmi z Ukrajino in Madžarsko, februarja pa gostujoči z Avstrijo in Ukrajino. Za žensko reprezentanco, ki v kvalifikacijah za EP 2021 še ne pozna poraza, pa sta bili novembra predvideni gostovanji na Islandiji in Grčiji, februarja pa domači tekmo z Bolgarijo in Islandijo.