Slovenija v Istanbul po odmeven rezultat

Rubrika: Reprezentanca

V so organizaciji FISU (svetovna univerzitetna športna zveza) in TUSF (Turške iniverzitetne športne zveze) bo letos Istanbul gostil finale svetovne univerzitetne lige v košarki 3×3 (WUL basketball 3×3), in sicer od 27. – 29. oktobra 2022. V preteklih letih letih je omenjeno tekmovanje gostil kitajski Xiamen. Prvo tekmovanje v tej različici je bilo odigrano leta 2015, študentke Univerze v Ljubljani so se tega tekmovanja udeležile že v Xiamenu že leta 2016 (peto mesto) in 2018 (četrto mesto).

Kot vsako leto doslej se tega tekmovanja udeleži 12 najboljših univerzitetnih ekip z vsega sveta tako v ženski kot v moški konkurenci. Na finale omenjenega tekmovanja se ekipe uvrstijo z uspehom na kontinentalnih tekmovanjih ali s posebnim povabilom organizatorja. Naj omenimo, da so si študentke Univerze v Ljubljani letošnjo vstopnico za omenjeno tekmovanje zagotovile z osvojitvijo srebrne medalje na Evropskih univerzitetnih igrah v poljskem Lodžu.

Na letošnje tekmovanje študentke z Univerze v Ljubljani odhajajo v sledeči postavi: Maja Jakobčič (Fakulteta za farmacijo – ŽKD Deby Ježica), Eva Jamnik (Fakulteta za šport – ŽKD Akson Ilirija), Ema Lapajne (Medicinska fakulteta – ŽKD Akson Ilirija) in Lea Mehle (Ekonomska fakulteta – ŽKD Derby Ježica). Naj omenimo, da je ekipa delno spremenjena glede na Evropske univerzitetne igre v Lodžu. Uršo Žibert je zaradi staroste omejitve pravil FISU zamenjala Eva Jamnik.

Članice ekipe so v zadnjem času opravile nekaj skupnih treningov, poudarek pa je bil zlasti na uigravanju ekipe. Po videnem so dobro pripravljene. O pričakovanjih je težko govoriti, kot prave športnice pa vse v en glas zagotavljajo, da bodo častno zastopale svojo univerzo in državo Slovenijo. Nekaj besed je spregovorila kapetanka ekipe Maja Jakobčič: »S soigralkami že nestrpno pričakujemo začetek tekmovanja. Nasprotnic ne poznamo, zato je težko napovedati rezultatska pričakovanja, lahko pa napovemo, da bomo dale vse od sebe in bomo poskušale kar najbolje izkoristiti naše kvalitete. Skupaj smo odigrale kar nekaj tekem, tako da se v igri dobro ujamemo. Dobro smo pripravljene in verjamem, da nam bo vse to prineslo uspešen rezultat«.

Vse informacije o tekmovanju NA URADNI SPLETNI STRANI.