Slovenija spet največja osmoljenka?

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Jutri bi moral biti v Švici opravljen žreb skupin za košarkarski turnir na olimpijskih igrah v Tokiu. A žreba tako za člane kot članice ne bo. Ob tem sta zagotovo dve dilemi.

Ali igre sploh bodo?

Prva, tista, ali olimpijske igre letos sploh bodo, bodo reševali v prihodnjih mesecih. Pred tednom dni so Japonci zatrdili, da bojazni ni. Prihodnji tedni prinašajo odgovor na vprašanje.

Kdaj kvalifikacije in s kom?

Vidi se, da je Fiba, mednarodna košarkarska organizacija, vse podredila olimpijskim igram. Fiba je brez oklevanja odpovedala vsa tekmovanja – v jasni funkciji, da ostane dovolj časa za olimpijske igre. Bi pa tega časa lahko zmanjkalo za kvalifikacije. Kako bi potem določili še štiri potnike, ki jih potrebujejo za popolnitev mest na 12-članskem olimpijskem turnirju?

Fiba ima dva aduta v rokavu – po eni različici lahko upošteva jakostna lestvica, po drugi različici pa bi še štiri potnike dal pogled na uvrstitve na zadnjem svetovnem prvenstvu. V vsakem primeru kratko potegne Slovenija…

Brez Dončića in Čančarja

Spomnimo – kvalifikacijski turnirji bi naj bi bili na sporedu konec junija. To pa je tudi čas, ko naj bi se nadaljevala Liga Nba. Kar pa spet ni po godu Slovenije, ki bi tako v kvalifikacijah ostala brez dvojca Luka Dončić&Vlatko Čančar.

Zdesetkani v prejšnjih kvalifikacijah

Slovenija je enkrat že bila osmoljena – zavoljo igralcev v Evroligi in EuroCupu in Ligi NBA ter sporu med Fibo in Evroligo, je Slovenija v kvalifikacijah za SP 2019 nastopila v zdesetkani postavi.