Slovenija ostala še brez Dimca

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška članska reprezentanca z igro v Ukrajini ni navdušila, a priložnost da popravijo vtis, bodo varovanci Radovana Trifunovića imeli že v nedeljo, ko v Stožice prihaja Latvija, ki potrebuje zmago.

Lansko leto sta v Turčiji v četrtfinalu odigrali eno najboljših, če ne celo najboljšo tekmo na Eurobasketu 2018, tokrat pa se bosta pomerili v Stožicah. Izbrani vrsti Slovenije in Latvije sta si po odličnem evropskem prvenstvu želeli boljših rezultatov v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, a oslabljeni se v svojih skupinah nista uspeli dokazati.

Za našo reprezentanco je še jasno, da jo septembra prihodnje leto na Kitajskem ne bo, nič kaj dobro pa po četrtkovem porazu proti Črni Gori ne kaže niti Latvijcem. Slovenci so pred obračunom za nameček ostali še brez Žige Dimca, ki se seli v Litvo k delodajalcu.

Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
‘Najbolj pomembno je, da na tekmi proti Latviji popravimo vtis, ki smo ga pustili v Ukrajini. Čeprav je bila pri igralcih prisotna velika želja, tega po odločnem začetku Ukrajincev niso uspeli pokazati in celo tekmo igrali v nekakšnem krču. Sedaj nas vse skupaj čaka kar nekaj nalog. Najprej se moramo regenerirati, saj smo od zadnjih treh dni, kar dva preživeli na poti ter igralce po takšnem porazu psihološko in igralsko dvigniti. Igro latvijske reprezentance smo si že ogledali. Znova se bomo pomerili z reprezentanco, ki je močna pod košem. Za nameček nas zapušča Žiga Dimec, ki se mora pridružiti novemu klubu. Z Litovci je pogodbo podpisal že pred tekmo z Ukrajino. Novi delodajalci so želeli, da se jim pridruži takoj, a si je izboril, da je odigral še tekmo z Ukrajino. V borbi pod košem bodo tako morali pomagati tudi igralci, ki igrajo na poziciji 3 in 4. Latvija v Ljubljano prihaja po porazu z odlično Črno goro, ki je imela v zasedbi vse evroligaške igralce Budućnosti. Lovili bodo zmago, ki bi jih ohranila pri borbi za svetovno prvenstvo. A tudi mi bomo lovili zmago, ki bi nam dvignila samozavest.