Slovenija na dobri poti, da bo igrala v Španiji!

s kategorijo
Novice
.

Izvršni odbor FIBA Europe je potrdil spremembo organizatorja zaključne faze ženskega EuroBasketa 2021. Po prvotnem scenariju bi dekleta izločilne dvoboje sicer morala igrati v Parizu, a jih bo po novem gostila španska Valencija, kjer se bosta odvijali tudi dve skupini skupinskega dela. Preostali dve skupini bosta igrali v Franciji, prizorišči pa bosta znani naknadno.

Finalistki zadnjega ženskega EuroBasketa bosta 38. evropsko prvenstvo gostili med 17. in 27. junijem 2021. Slovenske košarkarice so v kvalifikacijah z odliko opravile uvodno tretjino naloge na poti do tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo. Čeprav močno oslabljene, saj sta manjkali dve članici začetne peterke, poškodovani Eva Lisec in Shante Evans, so zabeležile zmagi nad Grčijo in Bolgarijo ter so vodilna reprezentanca skupine A.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo bodo izbranke selektorja Damirja Grgića nadaljevale v novembru. Slovenke bodo v drugem ciklu obakrat gostovale. V četrtek, 12. novembra 2020 se bodo najprej pomerile z Islandijo ter v nedeljo, 15. novembra 2020 še z Grčijo. Februarja prihodnje leto jih čakata še domači tekmi z Bolgarijo in Islandijo. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile zmagovalke devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najbolje drugouvrščenih reprezentanc.