Slovenija gre v Beograd!

s kategorijo
Novice
.

Že preboj v drugi krog bi bil enak medalji, so ubrano ponavljale naše igralke pred odhodom na evropsko prvenstvo. Selektor Damir Grgić je od začetka pripravi miril evforijo in malodane ubijal s pogledom, ko mu je kdo omenil besedo medalja. In prav je imel. Vse je stavil na prvo tekmo proti Madžarski. In vse izgubil. Skoraj vse. Če ne bi bilo krčev pri Evi Lisec, bi Madžarke zvozili ko malo deco.

Potem je prišel večer, težek, neugoden. Četrtkov. Noč neprespana, zjutraj pa še podatek, da je Eva Lisec verjetno izgubljena za tekmo s Turčijo, ki je na Fibini lestvici 6. (šesta), Slovenija pa 63. (triinšestdeseta). Ampak Turki nimajo Damirja Grgića, Turki nimajo 12 tako srčnih igralk, ne premorejo niti takega štaba in navijačev.

Selektorju Damirju Grgiču in njegovim igralkam je uspel veliki met. Dokazale so sebi in svetu, da so konkurenčne in da zmorejo. In da so najboljše, ko jim najbolj v grlo teče voda. Že zdaj je jasno, da so med 12 najboljših v Evropi. Od današnje tekme in nedeljskih obračunov bo jasno, ali bodo igrale direktno četrtfinale ali pa bodo tja napadale po daljšnici. Tekma več. Grgić in ekipa zmorejo.

Kapo dol navijačem, niso razočarali. Tako so dobri, da so postali samoumevni. Zato pohvala in zahvala. Pa kapo dol KZS-ju, za žensko reprezentanco lepo skrbi. Ker si dekleta to preprosto zaslužijo. #Beogradnasnezaustavi