Slovenija domov z avtobusom

s kategorijo
Novice
.

Slovenske košarkarice z dvignjeno glavo zapuščajo elitno reprezentančno druščino 37. evropskega prvenstva. V predtekmovanju v Nišu so premagale Turčijo ter izgubile z Madžarsko in Italijo, izločilni obračun z Belgijo, bronasto reprezentanco z EuroBasketa 2017, pa jim bo zavoljo izgubljene priložnosti zagotovo ostal še dolgo v spominu. Izbranke selektorja Damirja Grgića so dokazale, da se lahko s srčno in pogumno igro merijo z vsako reprezentanco.

Ne glede na izpad v repasažu lahko Slovenke ponosne zapustijo Beograd, saj so se prvič v zgodovini uvrstile med dvanajst najboljših ekip v Evropi in s tem izboljšale 14. mesto s premiernega evropskega prvenstva 2017 v Pragi. In čeprav je razočaranje v slovenskem taboru v tem trenutku veliko, bodo prikazane igre prav gotovo še dodatna spodbuda za naprej. Slovenska reprezentanca se je na prvenstvu predstavila z najmlajšo zasedbo in od nadaljnjem trdem delu je pred Slovenkami nedvomno lepa košarkarska prihodnost.

Sicer pa bo že 15. julija znano, kdo bo gostil evropsko prvenstvo leta 2021. Kandidaturo za organizacijo ženskega EuroBasketa so oddale Španija, Francija, Švedska in Ukrajina. Žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na prvenstvu bo 22. julija, reprezentančna okna za igranje tekem pa bodo med 10. in 18. novembrom 2019, med 8. in 16. novembrom 2020 ter med 31. januarjem in 8. februarjem 2021.

Pri vrnitvi ženske članske košarkarske reprezentance v domovino je prišlo do spremembe. Zaradi zasedenosti letov iz Beograda v Ljubljano se reprezentanca vrača z avtobusom.