Slovenija danes proti Nemčiji, Sekulić opozarja na skok

Rubrika: Reprezentanca

Po ponedeljkovem dnevu premora reprezentance v skupini B evropskega prvenstva čakata še zadnja dva igralna dneva. #mojtim se bo v torek ob 20.30 uri pomeril proti gostiteljici Nemčiji, za konec nastopov v skupinskem delu pa v sredo ob 17.15 uri še proti Franciji. Obe tekmi boste lahko spremljali na POP TV.

EVROPSKO PRVENSTVO 2022
SKUPINA B, 4. in 5. kolo

Torek, 6. september 2022
Köln – Köln Arena, ob 20.30 uri
NEMČIJA : SLOVENIJA – prenos na POP TV

Sreda, 7. september 2022
Köln – Köln Arena, ob 17.15 uri
FRANCIJA : SLOVENIJA – prenos na POP TV

IZIDI IN LESTVICE EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022

Slovenska reprezentanca je v uvodnih treh tekmah na letošnjem EuroBasketu zabeležila zmagi proti Litvi (92:85) in Madžarski (103:88) ter v nedeljo po slabši predstavi doživela poraz proti Bosni in Hercegovini (93:97). Glede na trenutni izkupiček ter razplet na ostalih tekmah si je pravzaprav že priigrala napredovanje v osmino finala, predvsem od reprezentance same pa je odvisno, s katere pozicije bo krenila v izločilne boje. #mojtim namreč še vedno lahko osvoji prvo mesto v skupini B, prav tako pa lahko pristane tudi na četrtem mestu.

Po treh odigranih kolih ima namreč Nemčija stoodstotni izkupiček, Bosna in Hercegovina, Slovenija in Francija so zbrale po dve zmagi in poraz, Litva in Madžarska pa še nista okusili slasti zmage in imata tri poraze. O končnem razpletu na lestvici bodo torej odločale prav vse tekme v nadaljevanju prvenstva.

#mojtim se bo v torek ob 20.30 uri pomeril proti gostiteljici Nemčiji, za konec nastopov v skupinskem delu pa v sredo ob 17.15 uri še proti Franciji. Obe tekmi boste lahko spremljali na POP TV.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Tako v dvoboj proti Nemčiji, kot proti Franciji se bodo slovenski reprezentanti prav gotovo podali še dodatno motivirani. Poleg slabše nedeljske predstave proti Bosni in Hercegovini jih namreč bolita zadnji medsebojni srečanji proti tokratnim tekmecem. Nemci so namreč #mojtim v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pred dobrim tednom dni ugnali s kar 90:71, Francozi pa so bili s tesnih 90:89 boljši v polfinalu lanskih olimpijskih iger.

Slovenija in Nemčija sta doslej odigrali šestnajst medsebojnih dvobojev, na devetih so zmago slavili Slovenci. S Francijo pa se je #mojtim pomeril devetnajstkrat in bil uspešen petkrat.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
”Nemci so nam pred dobrim tednom dni zadali najtežji poraz tega poletja. Na tej tekmi so pokazali svoj razkošen talenti in kakovost, kar dokazujejo tudi na tem evropskem prvenstvu. Ne samo, da so dobra obrambna ekipa, zelo talentirani so tudi v napadu, kjer je njihov vodja Dennis Schröder, ki igra zelo nesebično. Z izjemno višino prve peterke pa so na sploh sila neugodni, saj nasprotnike silijo v raketo in mete preko njihovih visokih igralcev. Pomembno bo, da v napadu igramo kolektivno in smo dovolj potrpežljivi. V obrambi se mora v skok vključiti vseh pet igralcev ter predvsem dobro zapirati prostor, saj so v skoku zelo agresivni. Na tekmah, kje smo skok dobili, je bila pot do zmage namreč veliko lažja. Vemo kje so njihove prednosti, poznamo slabosti in te moramo na tekmi napasti.”