Slovenija brez Rupnika in Hrovata, prvič Stergar in Klavžar

Rubrika: Reprezentanca

 #mojtim 11. in 14. novembra čakata novi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2023. Slovenci se bodo v 3. in 4. kolu drugega dela pomerili proti Izraelcem in Nemcem, selektor Aleksander Sekulić pa je na seznam za dvoboja uvrstil 14 košarkarjev. Slovenska izbrana vrsta se bo zbrala v nedeljo zvečer in s treningi za izjemno pomembna obračuna začela v ponedeljek. Vstopnice za domači dvoboj proti Nemčiji na prodajnih mestih Eventima in Petrola.

V reprezentanci ni Gregorja Hrovata in Luke Rupnika – Hrovat je kot zadnji izpadel pred letošnjim EP-jem, Luka Rupnik je bil na EP, sedaj pa nima kluba.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

3. kolo drugega dela
Petek, 11. november 2022, ob 13. uri po slovenskem času
Tel Aviv – Shlomo Group Arena
IZRAEL : SLOVENIJA

4. kolo drugega dela
Ponedeljek, 14. november 2022, ob 18. uri
Koper – Arena Bonifika
SLOVENIJA : NEMČIJA

V ponedeljek bodo s treningi pred sredinim odhodom v Izrael začeli  Žiga Samar, Edo Murić, Gregor Glas, Jakob Čebašek, Jurij Macura, Robert Jurković in Bine Prepelič, ki so bili del #mojtim v poletnih reprezentančnih akcijah, v reprezentančno zasedbo se vračajo Jan Špan, Miha Lapornik, Luka Lapornik, Blaž Mahkovic in Jordan Morgan, novinca pa sta Urban Klavžar in Leon Stergar.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Poleg reprezentantov, ki imajo klubske obveznosti oziroma okrevajo po poškodbah, bo zaradi kratkoročne pogodbe z novim klubom ter posledično obveznostmi, ki jih ima do delodajalca tokratno reprezentančno akcijo primoran izpustiti tudi Aleksej Nikolić, v zasedbi #mojtim pa v novembrskem ciklu še ne bo Gregorja Hrovata. Osemindvajsetletni branilec, ki odlično igra v francoskem Dijonu, je pred dnevi opravil pogovor s selektorjem Aleksandrom Sekulićem in bo reprezentanci na voljo v naslednjih aktivnostih.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Pred nami je nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo in čakata nas dve izjemno zahtevni ter pomembni tekmi, ki že lahko prineseta vozovnico za nastop na prvenstvu. V primerjavi s poletjem se bomo zbrali v precej spremenjeni zasedbi, kar nam sicer nekoliko otežuje kontinuiteto dela. A ne glede na to, večina igralcev je bila v zadnjem obdobju že del te reprezentance in pozna sam sistem, tako da s prilagajanjem ne bi smeli imeti težav. Hkrati verjamem, da bodo tudi novinci vlili dodatno energijo. Upam, da bodo igralci dobro klubsko formo prenesli tudi v reprezentančni dres.”

#mojtim je v dosedanjem delu kvalifikacij zabeležil pet zmag in tri poraze. Na uvodu je lanskega novembra ugnal Hrvaško in Švedsko, letošnjega februarja je bil dvakrat poražen proti Finski, za konec prvega dela pa še drugič ugnal Hrvaško in Švedsko. Drugi del je avgusta začel z domačo zmago na Estonijo ter bil na zadnjem kvalifikacijskem obračunu poražen v Nemčiji.

Na lestvici slovenske skupine J imata Nemčija in Finska (slednja si je kot prva in zaenkrat edina iz te skupine že zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu) po sedem zmag in en poraz, Slovenija na tretjem mestu je zbrala pet zmag in tri poraze, Švedska in Izrael imata po tri zmage in pet porazov, Estonija pa je zabeležila dve zmagi in pet porazov. Na svetovno prvenstvo se iz evropskega dela kvalifikacij uvrsti 12 reprezentanc – prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa iz vsake od štirih skupin drugega dela kvalifikacij (I, J, K in L).

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023  

Vstopnice za dvoboj z Nemčijo v preprodaji po 25 evrov
Slovenci na tekmi proti Nemčiji računajo na pomoč navijačev, ki so se v koprski Bonifiki že večkrat izkazali z glasnim navijanjem. Vstopnice za izjemno pomemben dvoboj so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. V predprodaji je cena posamezne vstopnice 25 evrov, redna cena na dan tekme pa znaša 30 evrov. Na voljo so tudi vstopnice tik ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop, a nimajo zagotovljenega sedeža. Vse informacije glede vstopnic ter sam nakup lahko izvedete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : NEMČIJA