Slovenija bi gostila EuroBasket, Trifunović za zdaj ostaja

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Jutri bo selektor Radovan Trifunović obelodanil seznam imen, na katere računa ob zaključku kvalifikacij za SP 2019. Da niso bile uspešne, se strinja tudi Rašo Nesterović, generalni sekretar KZS-ja, ki je spregovoril za MMC. Pogovor z njim je opravil Tilen Jamnik.


Ob dejanskih razmerah v Evropi in igralske kadru, ki ga ima Slovenija na voljo za kvalifikacije, so prišli na KZS-ju do izjemne ideje – Slovenija želi gostiti eno od skupin za EuroBasket 2021, se se ogne kvalifikacij in zagotovo uvrsti na EP. Ob tem se Nesterović zaveda, da bi lahko na tem EP pomagal tudi Luka Dončić, ne izključuje pa Nesterović možnosti, da na tem EP kariero sklene Goran Dragić.

Beseda je stekla tudi o oceni selektorja Rada Trifunovića. „Za zdaj še ne, kot pravim,“ je odvrnil Nesterović na vprašanje, da o zamenjavi po tem neuspehu (neuvrstitev na SP 2019) torej niso razmišljali. Ob tem je Nesterović zelo korekten, ko spomni, da Trifunović ni imel objektivnih danosti, da pokaže, kaj zna. Niti ni imel možnosti. Se pa verjetno tudi Nesterović strinja, da pa bi se kaj lahko odigralo boljše.