“Slovenec” Dunston iz Olympiacosa v Anadolu Efes

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Bryant Dunston (203 cm, 1986), kandidat za nastop v dresu slovenske reprezentance na letošnjem EuroBasketu, bo v naslednjih dveh sezonah nosil dres turškega Anadolu Efesa.

foto: youtube

foto: youtube

Posel sicer še ni uraden, ampak je po pisanju grških medijev za prestop že vse urejeno. Dunston bo tako v naslednjih dveh letih zaslužil 1,8 milijona evrov, ponudba Olympiacosa, ki si je obrambnega specialista želel zadržati, pa je bila nižja za 400 tisočakov.

Dunston bo tako v moštvu Dude Ivkovića zakrpal vrzel, ki je nastala po poškodbi križnih vezi Nenada Krstića. Izkušeni Srb se namreč v koledarskem letu 2015 na parkete še ne bo vrnil.

Okoli Dunstona, dvakrat proglašenega za najboljšega obrambnega košarkarja Evrolige, se v zadnjem obdobju govori predvsem v zvezi z naturalizacijo. Po črki zakona slovenskega državljanstva sicer ne more dobiti, saj pravilo veleva, da mora dotična oseba pred prošnjo vsaj eno leto prebivati v Sloveniji … Toda za ta podatek vedo in so vedeli tudi na Košarkarski zvezi Slovenije, kjer trdijo, da je postopek v teku in ga do končnega razpleta ne bodo komentirali.