Slaba tolažba za Scariola: “Igrali smo dobro, saj nam je Slovenija dala 30 točk manj, kot jih je dosegala na zadnjih tekmah!”

Rubrika: Tuje reprezentance

Sergio Scariolo ima praktično vse! S Španci je bil trikrat evropski prvak, leta 2019 svetovni prvak, na dveh olimpijskih igrah je osvojil bron (2016) in srebro (2012), manjka mu le zlato. Po njega so Španci prišli še zadnjič v sanjski postavi, ki je zadnje desetletje »harala« po Evropi. Scariolo se je zavedal, da bo pot do kolajne v primeru zmage proti Sloveniji vsaj na papirju lažja. Zato so Španci stavili vse na to. Ni se jim izšlo… Po koncu tekme je 60-letni Italijan na klopi Špancev priznal poraz.

“Rad bi čestital Sloveniji za zmago. Istočasno pa bi rekel, da sem zelo ponosen na svoje igralce, ki so vse do konca verjeli v zmago. Peščica detajlov in z našega stališča tudi napak je odločila končni razplet v korist Slovenije v zadnjih minutah. Igrali smo dobro, saj nam je Slovenija dala 30 točk manj, kot jih je dosegala na zadnjih tekmah. A to je dober nasprotnik, ki je zaigral odlično tudi, ko smo odrezali Dončića. Zdaj se moramo čustveno in fizično pobrati in se v četrtfinalu predstaviti z najboljšo verzijo ekipe. Večji del tekme so to danes že kazali,« je priznal Scariolo, ki ga v četrtfinalu čakajo Američani!

“Odigrali smo zelo težko tekmo proti Sloveniji. Vseh 40 minut smo dali od sebe vse in kot je rekel trener, odločili so drobni detajli. Seveda smo zdaj žalostni, a že jutri se bomo začeli pripravljati za nadaljevanja turnirja,« pa je dodal Victor Claver, košarkar Španije.