Skupščini potrdili spojitev klubov v KK Cedevita Olimpija Ljubljana

Skupščini obeh, do sedaj ločenih klubov, sta potrditi spojitev klubov v enoten, novi in združeni klub KK Cedevita Olimpija Ljubljana.  Na ustanovni seji skupščine novega kluba so člani izvolili upravni odbor kluba KK Cedevita Olimpija Ljubljana, ki ga sestavljajo Igor Mervič, Damjan Kralj, Emil Tedeschi ml., Zoran Stankovič, Jurij Žurej, Enzo Smrekar, Andrej Slapar, Tomaž Berločnik in Emil Tedeschi.

Skupščina je na svoji konstitutivni seji izvolila Tomaža Berločnika za predsednika kluba KK Cedevita Olimpija Ljubljana, upravni odbor pa je nato izvolil prvega podpredsednika Emila Tedeschija in tri podpredsednike: Damjana Kralja, Igorja Merviča in Andreja Slaparja.  Novi klub ima tudi nadzorni odbor, ki ga sestavljajo predsednik Silvester Zaman ter člana Bojan Župevc in prof. dr. sc. Siniša Petrovič ter disciplinsko komisijo, ki jo sestavljajo predsednik Peter Ješelnik, ter člana Robert Gašparac in Anton Pregelj.

Upravni odbor kluba KK Cedevita Olimpija Ljubljana je potrdil direktorja kluba KK Cedevita Olimpija Ljubljana Davorja Užbinca in športnega direktorja Sanija Bečirovića, in na predlog direktorja ter športnega direktorja imenoval tudi novega glavnega trenerja kluba, ki je postal Slaven Rimac. S tem so zadoščeni vsi pravni pogoji ustanovitve KK Cedevita Olimpija Ljubljana.

KK Cedevita Olimpija Ljubljana bo naslednjo sezono igral na evropskem parketu, v Ligi ABA ter v domačem prvenstvu. Pogovori z igralci že potekajo in ekipa bo znana predvidoma do začetka avgusta. Iz kluba z veseljem sporočajo, da se jim je pridružil Edo Murić, del zlate ekipe slovenske košarkarske pravljice iz leta 2017Nesporna ostaja zaveza za delo z mladimi košarkarji v obeh mestih, tako v Ljubljani kot v Zagrebu, čemur je namenjen tudi del proračuna novega kluba. Ta je konkurenčnejši in usmerjen k smelim ciljem: razvoj evropske in izjemno konkurenčne košarke, igranje v 7Days EuroCupu ali Evroligi, postati stalni udeleženec končnice regionalne Lige ABA ter ustanovitev ene najpomembnejših šol košarke in valilnice talentov v Evropi.